1. Yksisarviskakkuun tarvitaan kaksi levypohjaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Tee halutessasi toisesta pohjasta tumma lisäämällä kuiviin aineisiin 2 rkl kaakaojauhetta.
2. Kaada taikina kahdelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (n. 30 x 38 cm). Paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa 6–8 minuuttia. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, paista pohjat erikseen.
3. Ripottele sokeria kahdelle puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kakkulevyt niiden päälle. Irrota leivinpaperit heti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa pohjat neljäksi tasa- kokoiseksi suorakaiteeksi. Kostuta kevyesti mehulla tai maidolla.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka. Mausta halutessasi tomusokerilla, mutta huomioi, että päällys ja hillo ovat makeita.
5. Kokoa yksisarviskakku. Nosta levyt päällekkäin täytekakun tapaan ja levitä väleihin hilloa, kermavaahtoa ja halutessasi myös kevyesti murskattuja marjoja. Levitä lopuksi kakun päälle ohut kerros kermavaahtoseosta.
6. Kauli valkoinen sokerimassa tomusokerin avulla levyksi. Nosta kakulle. Siisti reunat. Muotoile mustasta sokerimassasta silmien muotoiset kuviot. Laita ne kakulle.
7. Tee porkkanan muotoinen sarvi valkoisesta sokerimassasta. Kuvioi pintaan uurteita hammastikulla. Pyörittele kullanvärisessä jauheessa. Nosta sarvi kakkuvadille. Koristele yksisarviskakku marjoilla ja strösselillä.
Voit vaihtaa täytteen hillon lemon curdiin tai tehdä suklaatäytteen: vatkaa 2 dl vispikermaa, lisää siihen 100 g maustamatonta tuorejuustoa ja 150 g sulatettua, jäähdytettyä maitosuklaata.