4,1(7)
Suut makeaksi mustikalla! Täyteläistä mustikka-lakuraakakakkua ei voi vastustaa
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
5 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 5 h
Mustikka ja lakritsi yhteen soppii! Tämä makupari hurmaa gluteenittomassa raakakakussa, joka koristellaan kauniilla hedelmillä ja marjoilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
2 dl saksanpähkinöitä (tai pekaanipähkinöitä)
100 gpehmeitä taateleita
¼ tl suolaa
Voiteluun
1 tl kookosöljyä
Täyte
400 g pakastemustikoita (sulatettuna)
2 ½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 ½ dl cashewpähkinöitä
5 taatelia
½ dl agavesiirappia
1 ½ rkllakritsijauhetta
½ vaniljatangon siemenet
Koristeluun
marjoja ja hedelmiä (esim. mustikoita, karhunvatukoita, karambolaa ja pitahaya-hedelmää)

Mustikka-lakritsiraakakakku valmistuu näin:

  1. Mittaa pähkinät kulhoon ja kaada päälle vettä niin, että pähkinät peittyvät. Anna liota noin tunti. Kaada vesi pois. Levitä pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan.
  2. Pingota leivinpaperi 15–17 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat kevyesti kookosöljyllä.
  3. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon tai blenderiin, sekoita tahnamaiseksi. Painele seos vuokaan.
  4. Sulata mustikat. Sulata myös kookosöljy vesihauteessa. Kaada kaikki täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin, sekoita sileäksi.
  5. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Peitä raakakakku kelmulla ja siirrä vuoka vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Avaa rengas varovasti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa mustikka-lakuraakakakku kylmänä.

Voit tehdä mustikka-lakritsiraakakakun jo etukäteen pakastimeen ja nostaa sen sulamaan jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele vasta pakastuksen jälkeen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.