marjoja ja hedelmiä (esim. mustikoita, karhunvatukoita, karambolaa ja pitahaya-hedelmää)
Mustikka-lakritsiraakakakku valmistuu näin:
Mittaa pähkinät kulhoon ja kaada päälle vettä niin, että pähkinät peittyvät. Anna liota noin tunti. Kaada vesi pois. Levitä pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan.
Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon tai blenderiin, sekoita tahnamaiseksi. Painele seos vuokaan.
Sulata mustikat. Sulata myös kookosöljy vesihauteessa. Kaada kaikki täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin, sekoita sileäksi.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Peitä raakakakku kelmulla ja siirrä vuoka vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Avaa rengas varovasti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa mustikka-lakuraakakakku kylmänä.
Voit tehdä mustikka-lakritsiraakakakun jo etukäteen pakastimeen ja nostaa sen sulamaan jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele vasta pakastuksen jälkeen.