Suut makeaksi mustikalla! Täyteläistä mustikka-lakuraakakakkua ei voi vastustaa
5 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
5 h Mustikka ja lakritsi yhteen soppii! Tämä makupari hurmaa gluteenittomassa raakakakussa, joka koristellaan kauniilla hedelmillä ja marjoilla.
GL
LA
MA
MU
VE
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.2.2018

Suut makeaksi mustikalla! Täyteläistä mustikka-lakuraakakakkua ei voi vastustaa
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 2 dl saksanpähkinöitä (tai pekaanipähkinöitä)
- 100 gpehmeitä taateleita
- ¼ tl suolaa
Voiteluun
- 1 tl kookosöljyä
Täyte
- 400 g pakastemustikoita (sulatettuna)
- 2 ½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 2 ½ dl cashewpähkinöitä
- 5 taatelia
- ½ dl agavesiirappia
- 1 ½ rkllakritsijauhetta
- ½ vaniljatangon siemenet
Koristeluun
- marjoja ja hedelmiä (esim. mustikoita, karhunvatukoita, karambolaa ja pitahaya-hedelmää)
Mustikka-lakritsiraakakakku valmistuu näin:
- Mittaa pähkinät kulhoon ja kaada päälle vettä niin, että pähkinät peittyvät. Anna liota noin tunti. Kaada vesi pois. Levitä pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan.
- Pingota leivinpaperi 15–17 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat kevyesti kookosöljyllä.
- Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon tai blenderiin, sekoita tahnamaiseksi. Painele seos vuokaan.
- Sulata mustikat. Sulata myös kookosöljy vesihauteessa. Kaada kaikki täytteen aineet monitoimikoneeseen tai blenderiin, sekoita sileäksi.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Peitä raakakakku kelmulla ja siirrä vuoka vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Avaa rengas varovasti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoa mustikka-lakuraakakakku kylmänä.
Voit tehdä mustikka-lakritsiraakakakun jo etukäteen pakastimeen ja nostaa sen sulamaan jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua. Koristele vasta pakastuksen jälkeen.

Mansikkainen raakakakku
Maku

Limettinen raakakakku
Maku

Laventeliraakakakut – suloiset suupalat juhlapöytään
Maku

Vegaaninen kakku – tämän vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Raakakakku avokadosta ja banaanista
Kotivinkki

Gluteeniton ja vegaaninen suklaapavlova
Kotivinkki

Näin teet juustokakusta vegaanisen

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku