Maku

Numerokakku päivänsankarille – juhlapöydän ykkönen!

2 h
2.33
0

Numerokakku päivänsankarille – juhlapöydän ykkönen!

Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Numerokakku on kauden trendikkäin kakku, joka kertoo samalla juhlan aiheen. Kakku sopii mainiosti päivänsankarin tai hääpäiväänsä viettävien juhlistamiseen. Numerokakun helppo pohja ja täytteet vapauttavat aikaa runsaaseen koristeluun. Rengasvuoalla ja pellillä saat tehtyä kakkuihin kaikki eri numerot.

Ainekset (25 annosta)

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Pellille

  • 1 tlvoita

Numerokakun taikina

  • 10munaa
  • 4 dlsokeria
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 ½ tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • 2 rklsokeria

Kostutus

  • 2 dlsitruunalimsaa

Daim-täyte

  • 2Daim-patukkaa (à 56 g)
  • 4 ½ dlvaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta (Flora Vispi)
  • 50 gsitruunatuorejuustoa
  • 2 rklsokeria
  • 2-3 rklvaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeaineksia (esim. Dr Oetker)

Vadelmatäyte

  • 300 gsuomalaisia vadelmia (pakaste)
  • 3 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispi)
  • 150 gsitruunatuorejuustoa
  • 2 rklsokeria
  • 1 dlvaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeaineksia (esim. Dr Oetker)

Koristelu

  • macaron-leivoksia, karkkeja, vadelmia, pakastekuivattuja marjoja, syötäviä kristalleja, nonparelleja, lohikäärmehedelmää ja kumkvattia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN30 min

Numerokakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1 ½ l). Voitele myös leivinpaperi.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi isossa kulhossa. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja kääntele seos vaahtoon siivilän läpi kevyesti sekoittaen. Jaa taikina puoliksi leivinpaperoidulle uunipellille ja vuokaan.
  3. Paista pellillistä 225 asteessa 7–10 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Kumoa torttulevy sokeroidulle voipaperille ja irrota leivinpaperi. Paista loppu, rengasvuokaan annosteltu taikina 200 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  4. Siisti torttulevyn reunat veitsellä. Leikkaa levy pitkältä sivulta kolmeen yhtä suureen, suorakaiteen muotoiseen palaan. Leikkaa yksi näistä suorakulmiosta kulmasta kulmaan kahdeksi kolmioksi. Näistä paloista saat numeron 1: kahdesta suorakaiteesta syntyy numeron varsi ja kolmioista sen väkänen.
  5. Leikkaa rengasvuoassa paistettu taikina neljäksi kerrokseksi. Näistä syntyy numero 8.
  6. Asettele ensimmäisen kerroksen kakkunumerot suoraan tarjoilualustalle ja kostuta pohjat.
  7. Valmista Daim-täyte. Rouhi suklaapatukat. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljakreemijauhe ja lopuksi Daim-rouhe. Lusikoi täyte tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakkupohjan päälle. Nosta päälle toiset levyt ja kostuta pinta limsalla.
  8. Valmista vadelmatäyte. Soseuta sulatetut pakastevadelmat. Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose. Sekoita lopuksi joukkoon vanilja-kreemijauhe. Lusikoi täyte tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakkupohjan päälle.
  9. Koristele numerokakku kauniilla karkeilla, macaron-leivoksilla, keksimuotilla leikatuilla hedelmillä, nomparelleilla tai millä tahansa kauniilla, jonka keksit.

Rengasvuoalla ja pellillä saat tehtyä kakkuihin kaikki eri numerot. Kurkkaa mallit numeroihin!

Vaniljakreemijauheen tilalla voi käyttää myös vaniljakastikeaineksia. Eri merkkien jauheet käyttäytyvät vähän eri tavalla, joten jauhetta voi vähentää tai lisätä tarpeen mukaan.

MITÄ PIDIT?
2.33