Maku

Gluteeniton britakakku – herkku täynnä makeaa marenkia ja raikkaita marjoja

1 h
0
0

Gluteeniton britakakku – herkku täynnä makeaa marenkia ja raikkaita marjoja

GL
0
0
Britakakku on klassikko, joka valmistuu nopeasti ja helposti. Kaiken lisäksi tämä britaversio on myös gluteeniton. Britakakun viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Kokeile täytteeksi mansikoita, vadelmia, puolukoita tai kirsikoita.
Teksti Sanna Mansikkamäki
Kuvat Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 3keltuaista
  • 1luomumuna
  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlperunajauhoja
  • 2 dlmantelijauhetta

Marenki

  • 3valkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlmantelilastuja

Täyte

  • 2 dlkermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gsuomalaisia mansikoita, mustikoita tai vadelmia

Koristelu

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Erottele kolmen munan keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset yhteen kulhoon ja valkuaiset toiseen. Lisää vielä yksi muna keltuaiskulhoon.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Sekoita keltuaiskulhoon sokerit, perunajauhot ja mantelijauhe. Lisää voisula ja vatkaa kevyesti.

Vuoraa uunivuoka (30 x 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun vaahto muodostaa teräviä piikkejä ja on kiiltävää ja kiinteää, levitä se pohjataikinan päälle. Ripottele päälle mantelilastuja.

Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ennen täytteiden lisäämistä.

Leikkaa kakku kahteen osaan pitkittäin. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka. Mausta vaniljasokerilla, jos haluat.

Murskaa marjat ja levitä kakkupuoliskon päälle. Levitä päälle kerma-rahkatäyte ja nosta kakun toinen puolikas päälle.

Koristele gluteeniton britakakku tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä