4,2(74)
Gluteeniton britakakku – herkku täynnä makeaa marenkia ja raikkaita marjoja
Gluteeniton
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Britakakku on klassikko, joka valmistuu nopeasti ja helposti. Kaiken lisäksi tämä britaversio on myös gluteeniton. Britakakun viehätys perustuu makeaan marenkiin ja raikkaisiin marjoihin. Kokeile täytteeksi mansikoita, vadelmia, puolukoita tai kirsikoita.
5.1.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
3keltuaista
1luomumuna
100 gvoita
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlperunajauhoja
2 dlmantelijauhetta
Marenki
3valkuaista
1 1/2 dlsokeria
1 dlmantelilastuja
Täyte
2 dlkermaa
250 gmaitorahkaa
200 gsuomalaisia mansikoita, mustikoita tai vadelmia
Koristelu
1 rkltomusokeria

Gluteeniton britakakku – ohje:

  1. Erottele kolmen munan keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset yhteen kulhoon ja valkuaiset toiseen. Lisää vielä yksi muna keltuaiskulhoon.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  3. Sekoita keltuaiskulhoon sokerit, perunajauhot ja mantelijauhe. Lisää voisula ja vatkaa kevyesti.
  4. Vuoraa uunivuoka (30 x 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti.
  5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun vaahto muodostaa teräviä piikkejä ja on kiiltävää ja kiinteää, levitä se pohjataikinan päälle. Ripottele päälle mantelilastuja.
  6. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä ennen täytteiden lisäämistä.
  8. Leikkaa kakku kahteen osaan pitkittäin. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka. Mausta vaniljasokerilla, jos haluat.
  9. Murskaa marjat ja levitä kakkupuoliskon päälle. Levitä päälle kerma-rahkatäyte ja nosta kakun toinen puolikas päälle.
  10. Koristele gluteeniton britakakku tomusokerilla.
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo