Mustikka-sitruunakakku

3 h 25 min
0
0

Mustikka-sitruunakakku

Ihanan raikkaan mustikkakakun sisältä paljastuvat raikkaat väriraidat.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1/8 tlkeltaista pastaväriä (esim. Wilton)
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlvettä
  • 1 rklsokeria

Mustikkacurd

  • 200 gmustikoita (pakaste)
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 50 gvoita
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlvispikermaa

Lisäksi

  • 2 dlpensasmustikoita

Koristelu

  • syötäviä kukkia (esim. sarviorvokkeja tai leimunkukkia)

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Tee kakkupohja. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.

Värjää vaahto halutessasi vaaleankeltaiseksi, niin saat kakkupohjaan kivan kontrastivärin violettiin täytteeseen.

Yhdistä voisula, sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää taikinaan. Yhdistä myös jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Tee mustikkatahna. Kaada pakastemustikat ja vesi pieneen kattilaan. Keitä 10 minuuttia kannen alla, kunnes marjoista on irronnut mehua. Siivilöi mehu talteen ja anna jäähtyä.

Kaada 2 dl mehua kattilaan. Lisää sokeri, voi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakeutuu. Mausta vaniljasokerilla. Jäähdytä esimerkiksi vesihauteessa. Säilytä jääkaapissa, kunnes tarvitset sitä.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon kylmä mustikkatahna.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta pohja. Levitä päälle kolmannes täytteestä ja puolet mustikoista. Tee samoin toinen kerros. Kostuta ja nosta päälle kolmas kerros.

Levitä loppu täyte kakun pinnalle ja reunoille. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Koristele kakku syötävillä kukilla, tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä