4,8(6)
Kolmen kerroksen suklaajuustokakku
12 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 20 min
Suklaata kolmessa kerroksessa! Tästä kakusta jo pieni viipale riittää taltuttamaan suklaanhimon.
28.3.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 annosta
Pohja
150 gvoita
200 gtummaa suklaata
2 kplmunaa
2 dlmuscovadosokeria
2 tlpikakahvijauhetta
1 1/2 dlvehnäjauhoja
Mousse
330 gvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Valio Vanhan ajan)
300 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1 1/2 dltomusokeria
3 kplliivatelehteä
2 rklkermaa
Lisäksi
200 gmaitosuklaata
200 gvalkosuklaata

Valmista pohja. Sulata kattilassa paloiteltu voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Siirrä jäähtymään. Lisää voi-suklaaseokseen munat, sokeri ja pikakahvijauhe. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa ylikypsäksi.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto samoilla vatkaimilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja tomusokeri.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Mittaa kerma kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois liuota liivatteet kuumaan kermaan.

Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja lisää se ohuena nauhana muihin aineksiin. Sekoita tasaiseksi ja jaa mousse kahteen kulhoon.

Sulata paloiteltu maitosuklaa mikrossa miedolla teholla. Lisää suklaasula toiseen moussekulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada maitosuklaamousse kakkupohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa miedolla teholla. Lisää suklaasula loppuun moussesta.

Nosta kakku jääkaapista ja levitä valkosuklaamousse maitosuklaamoussen päälle varovasti valuttaen, jotta kerrokset eivät sekoitu toisiinsa.

Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irrota vuoka kakun ympäriltä ja siirrä kakku varovasti tarjoiluvadille. Koristele halutessasi suklaakoristeilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo