Jauhoton suklaakakku – mehevä herkku, joka sopii viljattomaan ruokavalioon
Gluteeniton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Jauhoton suklaakakku ei ehkä voita kakkujen kauneuskilpailua, mutta se on taatusti kärkisijoilla makua mitattaessa. Mikä parasta, kakkuun ei tarvita lainkaan jauhoja. Niinpä se sopii moneen makuun ja ruokavalioon.
Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen kidesokeri vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon ja kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
Vuoraa 20-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Jauhoton suklaakakku jää sisältä tahmeaksi. Anna jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
Tarjoa jauhoton suklaakakku sellaisenaan tai kermavaahdon, marjojen ja macaronsien kera.