Kotivinkki

Jauhoton suklaakakku – mehevä herkku, joka sopii viljattomaan ruokavalioon

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Jauhoton suklaakakku ei ehkä voita kakkujen kauneuskilpailua, mutta se on taatusti kärkisijoilla makua mitattaessa. Mikä parasta, kakkuun ei tarvita lainkaan jauhoja. Niinpä se sopii moneen makuun ja ruokavalioon.
GL
3.5
0
Julkaistu: 16.5.2018


Ainekset (n. 10 palaa)

Jauhoton suklaakakku

  • 200 gvoita sulatettuna
  • 200 gtummaa suklaata
  • 5kananmunankeltuaista
  • 2 dlfariinisokeria
  • 5kananmunanvalkuaista
  • 1 dlkidesokeria
  • 2 rklvoita voiteluun

Tarjoiluun

  • kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa ( )
  • marjoja
  • macaronseja
Tulosta

Jauhoton suklaakakku valmistuu näin:

  1. Sulata voi. Lisää siihen suklaa, anna sulaa.
  2. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen kidesokeri vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon ja kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
  3. Vuoraa 20-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Jauhoton suklaakakku jää sisältä tahmeaksi. Anna jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
  4. Tarjoa jauhoton suklaakakku sellaisenaan tai kermavaahdon, marjojen ja macaronsien kera.
Kommentoi »