Jauhoton suklaakakku – mehevä herkku, joka sopii viljattomaan ruokavalioon
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Jauhoton suklaakakku ei ehkä voita kakkujen kauneuskilpailua, mutta se on taatusti kärkisijoilla makua mitattaessa. Mikä parasta, kakkuun ei tarvita lainkaan jauhoja. Niinpä se sopii moneen makuun ja ruokavalioon.
GL
3.5
Kuvat
Julkaistu 16.5.2018

Jauhoton suklaakakku – mehevä herkku, joka sopii viljattomaan ruokavalioon
Reseptin ainekset (n. 10 palaa)
Jauhoton suklaakakku
- 200 gvoita sulatettuna
- 200 gtummaa suklaata
- 5kananmunankeltuaista
- 2 dlfariinisokeria
- 5kananmunanvalkuaista
- 1 dlkidesokeria
- 2 rklvoita voiteluun
Tarjoiluun
- kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa ( )
- marjoja
- macaronseja
Jauhoton suklaakakku valmistuu näin:
- Sulata voi. Lisää siihen suklaa, anna sulaa.
- Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen kidesokeri vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon ja kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
- Vuoraa 20-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Jauhoton suklaakakku jää sisältä tahmeaksi. Anna jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
- Tarjoa jauhoton suklaakakku sellaisenaan tai kermavaahdon, marjojen ja macaronsien kera.

Täyteläinen suklaakakku ja portviini-karpalot
Maku

Viljaton suklaakakku
Maku

Gluteeniton punajuuri-suklaakakku
Kotivinkki

Viljaton ja jauhoton suklaakakku – hurmaat tällä kenet tahansa!
Maku

Punajuuri-suklaakakku
Maku

Paras suklaakakku on todellinen herkkujen herkku – ota talteen syntisen hyvä resepti!
Kotivinkki

Kahden raaka-aineen suklaakakku
Maku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaapavlova
Kotivinkki

Täyteläinen suklaakakku ja portviini-karpalot
Maku