3,5(4)
Jauhoton suklaakakku – mehevä herkku, joka sopii viljattomaan ruokavalioon
Gluteeniton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Jauhoton suklaakakku ei ehkä voita kakkujen kauneuskilpailua, mutta se on taatusti kärkisijoilla makua mitattaessa. Mikä parasta, kakkuun ei tarvita lainkaan jauhoja. Niinpä se sopii moneen makuun ja ruokavalioon.
16.5.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
n. 10 palaa
Jauhoton suklaakakku
200 gvoita sulatettuna
200 gtummaa suklaata
5kananmunankeltuaista
2 dlfariinisokeria
5kananmunanvalkuaista
1 dlkidesokeria
2 rklvoita voiteluun
Tarjoiluun
kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa ( )
marjoja
macaronseja

Jauhoton suklaakakku valmistuu näin:

  1. Sulata voi. Lisää siihen suklaa, anna sulaa.
  2. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen kidesokeri vähitellen vatkaten. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon ja kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
  3. Vuoraa 20-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Jauhoton suklaakakku jää sisältä tahmeaksi. Anna jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
  4. Tarjoa jauhoton suklaakakku sellaisenaan tai kermavaahdon, marjojen ja macaronsien kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.