Paras makea piirakka? 20 herkkua, joita lukijamme rakastavat – ”Mikä maku ja mehevyys!”

Paras makea piirakka? 20 herkkua, joita lukijamme rakastavat – ”Mikä maku ja mehevyys!”
Miltä kuulostaisi unelmanpehmeä mansikka-mustikkapiiras tai järisyttävän hyvä päärynäpiirakka? Entä mustikkapiirakka, jota täytyy leipoa jo kolmas viikon sisään? Kokosimme yhteen lukijoidemme rakastamat makeat piirakkaohjeet. Ota sinäkin nämä testiin!
Julkaistu: 3.6.2021

Taivaallisen hyviä raparperiohjeita

1. Mehevän raparperipiirakan salaisuus on piimä

Mehevä raparperipiirakka on monen lukijamme rakastama raparperiohje. Herkullisen murupiirakan pohjan mehevöittää piimä. Näin piirakkaa kehutaan: "Jo toinen piirakka viikon aikana! Mikä maku ja mehevyys!" ja "Harvoin syönyt näin hyvää raparperipiirakkaa!". Lukijamme raportoivat, että ovat testanneet ohjetta myös kesämarjoilla, puolukoilla tai omenalla – maistuvia versioita kaikki!

2. Perinneruokaa Prkl -bloggaajamme äidin herkkuohje

Bloggajamme Mika Rampa jakaa äitinsä raparperipiirakan ohjeen. "Aivan ihana ohje! Tuli ihanan paksu ja kuohkea kakku!" sanoo ohjetta testannut lukijamme, joka kertoo paistaneensa piirakan uunipellin sijaan 24 cm:n irtopohjavuoassa.

3. Ikuinen klassikko: maisemakahvilan megapiirakka

Toinen rakastettu raparperimurupiirakka on myös iki-ihana Maisemakahvilan raparperipiirakka. "Mehevä ja riittoisa piirakka", kirjoittaa lukijamme. Ja toinen: "Nami mitä herkkua". Yksi lukijamme kertoo leiponeensa Maisemakahvilan piirakkaa usein myös omenoilla tai mustikoilla. Kannattaa siis testata rohkeasti erilaisia täytteitä!

4. Ei Maisemakahvilan, vaan kotikahvilan piirakka

Bloggaajamme Mika Rampa päätti kokeilla, saisiko leivottua suosikkipiirakastaan eli Maisemakahvilan raparperipiirakasta vieläkin paremman version. "No kannattivatko muutokset? Ehdottomasti! Tämän parempaa raparperipiirakkaa saa hakea", Rampa kirjoittaa. Ota kotikahvilan raparperipiirakan ohje talteen täältä.

Makeita piirakoita kesämarjoista

5. Vadelma-raparperipiirakka vie kielen mukanaan

Makeutta raparperista, kirpsakkuutta raparperista. "Erittäin helppoa ja erittäin herkullista", lupaa bloggaajamme Dr. Sugar. Vadelma-raparperipiirakan ohjeen saat täältä.

6. Kuninkaalliset neliöt

Kuningatarneliöiden maku on vastustamattoman marjainen ja juuri sopivan makea. "Todella maukasta ja helppo tehdä", kehuu lukijamme marjaruutuja.

7. Kirpeän makea punaherukkaihanuus

Herkullinen punaherukkapiiras haastaa klassisen sitruunapiirakan. "Kyllä oli todella hyvä. Kuin ihana sitruunapiirakka, mutta punaherukkaa", kirjoittaa lukijamme tästä piirakasta ja lisää: "Jää omaan repertuaariin."

8. Unelmanpehmeä mansikka-mustikkapiirakka

"Piiraspohja on itsessään unelmanpehmeä ja marjat mehevöittävät sen. Vielä kun pinnalle lisää muruseoksen tuomaan rapeutta, täydellinen piiras on syntynyt", hehkuttaa bloggaajamme Dr. Sugar tätä peltipiirakkaa. Testaa itse ja herkuttele mansikka-mustikkapiirakalla.

Miltä kuulostaisi aamiaispiirakka granolapohjalla ja jogurttitäytteellä? Tämän herkun ideoi bloggajamme Mika Rampa. "Huikean herkullinen aamiaispiirakka! Ja terveellinenkin. Lisää näitä", kirjoittaa blogin lukija.

Mustikka-ajan suosikkipiirakat

9. Perinteinen mustikkapiirakka on mustikkasuiden mieleen

Sivustomme ehdottomasti suosituin mustikkapiiras on murotaikinapohjaan leivottu ja ranskankerman mehevöittämä perinteinen mustikkapiirakka. Tätä ohjetta kehuvat monet lukijamme: ”Erinomaisen helppo resepti”, kirjoittaa yksi. Ja toinen tunnustaa: ”Viikon sisällä kolmas piirakka uunissa”.

10. Pehmeä murupiirakka mustikoista (tai vadelmista)

Pehmeä mustikkamurupiirakka valmistuu nopeasti. Piirakan voi valmistaa myös vadelmista tai viinimarjoista sekä karviaisista, vinkkaa ohjeen kehitellyt bloggaajamme Dr. Sugar.

11. Mustikkapiirakka Italian-mamman tyylillä

Iki-ihanan mamman marjapiiraan italialainen vastine saa sitruunalla maustetun ricottatäytteen ja päälle kunnon keon tuoreita marjoja. Ota Italian mamman mustikkapiirakan ohje talteen täältä.

12. Mustikkamurupiirakka maistui muksuillekin

Mustikkamurupiirakka hurmaa pehmeällä pohjallaan. "Parasta mustikkapiirasta, mitä koskaan olen leiponut! Sai kovasti kehujakin", kertoo lukijamme. Ja toinen lisää: "Kyllä oli muksut tyytyväisiä tähän piiraseen".

Parhaat piirakat omenoiden aikaan

13. Kukapa ei rakastaisi kanelilla maustettua omenapiirakkaa

Tässä herkullisessa omenapiirakassa maistuvat kaneli ja fariinisokeri. Pellillinen piirakkaa katoaa yllättävän nopeasti!

14. Maisemakahvilan piirakan omppuversio

Jos Maisemakahvilan raparperipiirakka on keväinen lempparisi, kokeile myös sen omenaversiota. Omenamurupiirakan ohjeen saat täältä. Peltipiirakka koostuu ihanasta murukuorrutteesta, kanelilla maustetusta täytteestä ja jogurtilla mehevöitetystä pohjasta.

15. Omenapiirakka äidin ohjeella

Bloggaajaamme Mika Rampa valmistaa omenapiirakan äitinsä ohjeella. "Tämä on vielä kaiken lisäksi hyvin simppeli ja nopea omenapiirakka", hän hehkuttaa. Äidin omenapiirakan ohjeen saat täältä.

Muutama ihana makea piirakkayllättäjä

16. Pellillinen nektariinipiirakkaa valmistuu puolessa tunnissa

Nopea, mehevä pellillinen ihanaa piirakkaa! Mehukkaat nektariinit, mantelijauhe ja kardemumma tekevät nektariinipiirakasta suorastaan vastustamattoman.

17. Ei ole porkkanapiirakan voittanutta

Yksi makea peltipiirakka on ikuisesti lukijoidemme suosiossa: Tiinan mehevä porkkanakakku. "Rakastan tätä reseptiä ja teen tällä aina porkkanakakkuni ja porkkanamuffinssini. Kuorrute on paras osa ja teenkin sitä tupla-annoksen", kertoo lukijamme. Ja toinen: "Klassikko, joka toimii aina!"

18. Kirsikkapiirakkaa ja jäätelöä, voi mikä herkku

Tämä herkullinen, tuoreista kirsikoista valmistettu kirsikkapiirakka on parhaimmillaan, kun tarjoat sen jäätelön kanssa, sopivasti jäähtyneenä. "Tästä tuli hitti", kirjoittaa lukijamme, joka kertoo lisänneensä kirsikoiden joukkoon hieman likööriä makua antamaan.

19. Marenkipilvi sitruunatäytteen päällä

Sitruuna-marenkipiiras on todellinen klassikko! Sen takaavat upottavan pehmeä marenkipilvi, kirpeänmakea sitruunatäyte ja rapea pohja. "Jumalaisen hyvää. Lempparipiiraani", kirjoittaa lukijamme, joka kehuu piiraan olevan parasta seuraavana päivänä, jääkaapissa vetäytyneenä.

20. Järisyttävän ihana päärynäpiirakka

Piirakan salaisuus on päärynöiden keittämisessä siideriliemessä. Ihastuttavan päärynäpiirakan viimeistelee toscakuorrute. "Aivan järisyttävän hyvän makuinen ja helppo resepti! Tätä tulee varmasti tehtyä useamminkin", kehuu lukijamme. Ja toinen lisää: "Todella helppo ja äärimmäisen hyvä".

1 kommentti