Nektariinipiirakka – leivo helppo peltipiirakka puolessa tunnissa
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Nektariinipiirakka on nopea ja helppo leipoa yllätysvieraille tai omaan makeannälkään. Peltipiirakasta riittää isommallekin herkuttelijajoukolle. Mehukkaat nektariinit, mantelijauhe ja kardemumma tekevät tästä peltipiirakasta vastustamattoman, ja sitä on saatava ainakin toinen pala lisää.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi.
Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma toisessa kulhossa.
Lisää jauhoseos parissa erässä vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 cm x 40 cm).
Huuhtele nektariinit. Halkaise nektariinit, poista kivi ja leikkaa puolikkaat kolmeen osaan. Asettele nektariinilohkot piirakan päälle. Ripottele pinnalle sokeria.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea.
Tarjoa nektariinipiirakan kanssa tomu- ja vaniljasokerilla maustettua turkkilaista jogurttia tai vaniljajäätelöä.