Maku

Päärynäpiirakka – siiderissä keitetyt päärynät ja toscakuorrute tekevät tästä herkusta vastustamattoman

1 h 15 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen45 min
Päärynäpiirakka vie kielen mennessään! Päärynät on keitetty päärynäsiiderissä, ja niiden kaunis, keltainen väri tulee ripauksesta sahramia. Toscakuorrute viimeistelee makean herkun.
KA
4.43
7
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (10 kpl)

Siideripäärynät

  • 3päärynää
  • 5 dlpäärynäsiideriä
  • 1½ dlsokeria
  • ½sitruunan mehu
  • 1 tlvaniljasokeria

Pohja

  • 2kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dlmaitoa
  • 180 gvoita (sulatettuna)

Toscakuorrute

  • 80 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 100 gmantelilastuja
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • ½ dlmaitoa
Tulosta

Päärynäpiirakka valmistetaan näin:

  1. Kuori päärynät ja leikkaa ne puoliksi.
  2. Sekoita siideriliemen ainekset kattilassa. Jos haluat päärynöistä keltaisia, ripauta joukkoon myös hiukan sahramia. Kiehauta seos ja lisää päärynät. Keitä päärynöitä noin puolen tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahdon sekaan. Lisää maito ja sulatettu voi.
  4. Kaada piirakkataikina voideltuun vuokaan. Esipaista pohjaa 180 asteessa 10–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Leikkaa siiderissä keitetyt päärynät kuutioksi ja valuta ylimääräinen neste pois.
  6. Sekoita kuorrutteen ainekset kattilassa ja kiehauta.
  7. Asettele päärynänpalat piirakkapohjalle ja levitä toscaseos hedelmien päälle. Paista päärynäpiirakkaa uunin yläosassa noin 10 minuuttia niin, että piirakka saa väriä.
MITÄ PIDIT?
4.43