Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Päärynäpiirakka – siiderissä keitetyt päärynät ja toscakuorrute tekevät tästä herkusta vastustamattoman

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Päärynäpiirakka vie kielen mennessään! Päärynät on keitetty päärynäsiiderissä, ja niiden kaunis, keltainen väri tulee ripauksesta sahramia. Toscakuorrute viimeistelee makean herkun.

Reseptin ainekset
10 kpl
Siideripäärynät
3
päärynää
5 dl
päärynäsiideriä
1½ dl
sokeria
½
sitruunan mehu
1 tl
vaniljasokeria
Pohja
2
kananmunaa
1½ dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ dl
maitoa
180 g
voita (sulatettuna)
Toscakuorrute
80 g
voita
1 dl
sokeria
100 g
mantelilastuja
1 rkl
vehnäjauhoja
½ dl
maitoa

Päärynäpiirakka valmistetaan näin:

  1. Kuori päärynät ja leikkaa ne puoliksi.
  2. Sekoita siideriliemen ainekset kattilassa. Jos haluat päärynöistä keltaisia, ripauta joukkoon myös hiukan sahramia. Kiehauta seos ja lisää päärynät. Keitä päärynöitä noin puolen tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahdon sekaan. Lisää maito ja sulatettu voi.
  4. Kaada piirakkataikina voideltuun vuokaan. Esipaista pohjaa 180 asteessa 10–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Leikkaa siiderissä keitetyt päärynät kuutioksi ja valuta ylimääräinen neste pois.
  6. Sekoita kuorrutteen ainekset kattilassa ja kiehauta.
  7. Asettele päärynänpalat piirakkapohjalle ja levitä toscaseos hedelmien päälle. Paista päärynäpiirakkaa uunin yläosassa noin 10 minuuttia niin, että piirakka saa väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt