Maku

Päärynäpiirakka

1 h 15 min
5
7

Päärynäpiirakka

Ihana keväinen toscakuorrutteinen päärynäpiirakka vie kielen mennessään. Päärynät on keitetty päärynäsiiderissä ja keltaiseksi ne saa ripauttamalla mukaan hiukan sahramia.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Pohja

  • 2 kplkananmunia
  • 1,5 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 0,5 dlmaitoa
  • 180 gvoita (sulatettuna)

Siideripäärynät

  • 0,5 lpäärynäsiideriä
  • 1,5 dlsokeria
  • o,5 kplsitruunan mehua
  • 3 kplpäärynää
  • 1 tlvaniljasokeria

Toscakuorrute

  • 80 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 100 gmantelilastuja
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 0,5 dlmaitoa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Ensimmäiseksi kannattaa keittää päärynät siiderissä. Päärynät leikataan puoliksi ja kuoritaan. Ainekset sekoitetaan kattilassa, kiehautetaan ja lisätään päärynät. Keitetään puolisen tuntia kypsäksi. Jos haluat päärynöistä keltaisia ripauta siiderin joukkoon hiukan sahramia. Valmistetaan pohja. Vatkataan munat ja sokeri, lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito sekä voi. Kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa 10-20 minuuttia, niin että pinta on vaalean ruskea. Sillä välin päärynät leikataan kuutioiksi ja valutetaan ylimääräinen neste pois. Valmistetaan toscakuorrute. Sekoitetaan kattilassa ainekset varovasti sekaisen ja kiehautetaan. Levitetään päärynäpalat puolikypsälle pohjalle ja lisätään päälle toscaseos. Paistetaan uunin yläosassa kymmenisen minuuttia niin, että piirakka saa väriä. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä