Mustikka-murupiirakka

50 min
4
3

Mustikka-murupiirakka

Leivo ihanaa mustikkapiirakkaa saman tien pellillinen. Pehmeän pohjan, mehevien mustikoiden ja rapean, kanelisen murupinnan yhdistelmä on uskomattoman hyvä.
Teksti Liisa Ohtonen, Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 200 gvoita
  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 3 1/2 dlsokeria
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 10 dlmustikoita (500 g)

Murupinta

  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkanelia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ihana mustikka-murupiirakka näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi taikinaan puolet jauhoseoksesta. Lisää maito ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon loppu jauhoseos ja sekoita varovasti tasaiseksi. 

Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm).

Ripottele mustikat taikinan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne kohmeisina.

Nypi voi, sokeri, jauhot ja kaneli sekaisin. Levitä muruseos mustikoiden päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä, mutta mehevä. (Paistoaikaan vaikuttaa, käytätkö tuoreita vai pakastettuja mustikoita. Kohmeiset mustikat päästävät nestettä ja hidastavat hieman paistumista, jolloin paistoaika on pidempi.)

Tarjoa mustikka-murupiirakka vaniljakastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä