4(50)
Mustikkamurupiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Mustikkamurupiirakka hurmaa pehmeällä pohjallaan, mehevillä mustikoillaan ja rapealla, kanelilla maustetulla murupinnallaan. Mikä parasta, sitä tulee samalla kertaa kätevästi koko pellillinen!
Reseptin ainekset 30 palaa
Mustikkamurupiirakan pohja
200 gvoita
4 kplmunaa (M-koko)
3 1/2 dlsokeria
2 dlkevytmaitoa
2 dlkuohukermaa
8 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
10 dlmustikoita (500 g)
Murupinta
100 gvoita
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
2 tlkanelia

Mustikkamurupiirakka – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi taikinaan puolet jauhoseoksesta. Lisää maito ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon loppu jauhoseos ja sekoita varovasti tasaiseksi. 
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (noin 30 cm x 40 cm).
  6. Ripottele mustikat taikinan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne kohmeisina.
  7. Nypi voi, sokeri, jauhot ja kaneli sekaisin. Levitä muruseos mustikoiden päälle.
  8. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä, mutta mehevä. (Paistoaikaan vaikuttaa, käytätkö tuoreita vai pakastettuja mustikoita. Kohmeiset mustikat päästävät nestettä ja hidastavat hieman paistumista, jolloin paistoaika on pidempi.)

Vinkki!

Tarjoa mustikkamurupiirakka vaniljakastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

4 kommenttia