Maku

Kuningatarneliöt – lumoava yhdistelmä marjojen raikkautta ja valkosuklaan makeutta

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Kuningatarneliöt, marjablondiet, marjaruudut! Ei ole väliä, miksi näitä herkkuja kutsut, sillä maku on joka tapauksessa vastustamattoman marjainen ja juuri sopivan makea.
4.3
1
Julkaistu: 24.6.2014


Ainekset (40 kpl)

Kuningatarneliöt

  • 200 gvoita
  • 3munaa
  • 2½ dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 5 dl (250 g)vadelmia
  • 5 dl (250 g)tuoreita mustikoita

Pinnalle

  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 dlmustikoita
  • 1 dlvadelmia
Tulosta

Kuningatarneliöt valmistetaan näin:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.
  4. Rouhi valkosuklaa. Sekoita taikinaan voisula, valkosuklaa ja maito. Kääntele taikinaan puolet marjoista.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle loput marjat.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa. Viiruta jäähtynyt piirakka suklaalla ja ripottele pinnalle marjoja. Anna jähmettyä.
  8. Leikkaa levy pieniksi ruuduiksi.
1 kommentti