


Kuningatarneliöt – lumoava yhdistelmä marjojen raikkautta ja valkosuklaan makeutta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kuningatarneliöt, marjablondiet, marjaruudut! Ei ole väliä, miksi näitä herkkuja kutsut, sillä maku on joka tapauksessa vastustamattoman marjainen ja juuri sopivan makea.
Reseptin ainekset
40 kpl
Kuningatarneliöt
200 g
voita
3
munaa
2½ dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
100 g
valkosuklaata
1 dl
kevytmaitoa
5 dl (250 g)
vadelmia
5 dl (250 g)
tuoreita mustikoita
Pinnalle
100 g
valkosuklaata
1 dl
mustikoita
1 dl
vadelmia
Kuningatarneliöt valmistetaan näin:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.
- Rouhi valkosuklaa. Sekoita taikinaan voisula, valkosuklaa ja maito. Kääntele taikinaan puolet marjoista.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle loput marjat.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
- Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa. Viiruta jäähtynyt piirakka suklaalla ja ripottele pinnalle marjoja. Anna jähmettyä.
- Leikkaa levy pieniksi ruuduiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
