


Äidin raparperipiirakka
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Äidin luottoreseptillä valmistuu maukas raparperipiirakka, jonka pinnassa on sitruunainen marenkikerros.
Reseptin ainekset
12 annosta
150 g
voita
1,5 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
5
kananmunaa
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
2 tl
leivinjauhetta
250 g
raparperia
2 dl
sokeria
50 g
manteleita (jauhettuna)
1 rkl
sitruunamehua
Äidin raparperipiirakka – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.
- Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Puhdista ja viipaloi raparperi. Levitä viipaleet taikinan päälle ja kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
- Tee marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa vaahto kovaksi. Lisää mantelit ja sitruunamehu.
- Levitä marenki piirakan pintaan ja paista vielä 20 minuuttia.
Vinkki!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
