Maku

Äidin raparperipiirakka

1 h 25 min
4
3

Äidin raparperipiirakka

Äidin luottoreseptillä maukas raparperipiirakka
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 150 gvoita
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 5 kplkananmunaa
  • 2,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja (tai maissijauhoja)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 250 graparperia
  • 2 dlsokeria
  • 50 gmanteleita (jauhettuna)
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri. 

Erottele kolmesta kananmunasta  valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten. 

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan. 

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 

Puhdista ja viipaloi raparperi. Leivtä viipaleet taikinan päälle ja kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. 

Tee marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa vaahto kovaksi. Lisää mantelit ja sitruunamehu. 

Levitä marenki piirakan pintaan ja paista vielä 20 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä