Äidin raparperipiirakka
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Äidin luottoreseptillä maukas raparperipiirakka
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.5.2015

Äidin raparperipiirakka
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 150 gvoita
- 1,5 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 5 kplkananmunaa
- 2,5 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja (tai maissijauhoja)
- 2 tlleivinjauhetta
- 250 graparperia
- 2 dlsokeria
- 50 gmanteleita (jauhettuna)
- 1 rklsitruunamehua
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.
Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Puhdista ja viipaloi raparperi. Leivtä viipaleet taikinan päälle ja kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Tee marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa vaahto kovaksi. Lisää mantelit ja sitruunamehu.
Levitä marenki piirakan pintaan ja paista vielä 20 minuuttia.