Sitruuna-marenkipiiras – kirpeän ja makean täydellinen liitto
Kasvis
2 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h 15 min
Sitruuna-marenkipiiras on todellinen piirasklassikko, eikä suotta: upottavan pehmeä marenkipilvi, kirpeänmakea sitruunatäyte ja rapea pohja muodostavat täydellisen yhdistelmän. Kokeile tätä!
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja tomusokeri.
Paloittele pehmeä voi kuutioiksi ja nypi jauhoseoksen kanssa sormenpäillä tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää voi-jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja anna levähtää jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Kauli taikina pyöreäksi Ø 24–26 cm levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille.
Aseta taikinan päälle pala leivinpaperia ja kaada päälle riisi tai herneet niin, että paperi ja paino pitävät taikinan siististi vuoan pohjalla ja reunoilla.
Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja nosta paperi ja paino pois.
Alenna uunin lämpötila 160-asteeseen.
Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää ranskankerma, sitruunoiden raastettu kuori ja mehu.
Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 35–40 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteä ja kiiltävää.
Lusikoi marenki kypsän piirakan päälle kauniiksi huipuiksi ja paista vielä 6–8 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin kullanruskean värin.
Jäähdytä sitruuna-marenkipiiras ja tarjoile.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.