Sitruuna-marenkipiiras – kirpeän ja makean täydellinen liitto
2 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
1 h 15 minSitruuna-marenkipiiras on todellinen piirasklassikko, eikä suotta: upottavan pehmeä marenkipilvi, kirpeänmakea sitruunatäyte ja rapea pohja muodostavat täydellisen yhdistelmän. Kokeile tätä!
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 23.4.2011

Sitruuna-marenkipiiras – kirpeän ja makean täydellinen liitto
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1/4 tlsuolaa
- 1 dltomusokeria
- 100 gvoita
- 1 kplmunaa
Täyte
- 4 kplmunaa
- 2 kplkeltuaista
- 3 dlsokeria
- 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 2 kplsitruunaa
Marenki
- 2 kplvalkuaista
- 1 1/4 dlsokeria
Sitruuna-marenkipiiras – ohje:
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja tomusokeri.
- Paloittele pehmeä voi kuutioiksi ja nypi jauhoseoksen kanssa sormenpäillä tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
- Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää voi-jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja anna levähtää jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Kauli taikina pyöreäksi Ø 24–26 cm levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Aseta taikinan päälle pala leivinpaperia ja kaada päälle riisi tai herneet niin, että paperi ja paino pitävät taikinan siististi vuoan pohjalla ja reunoilla.
- Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja nosta paperi ja paino pois.
- Alenna uunin lämpötila 160-asteeseen.
- Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää ranskankerma, sitruunoiden raastettu kuori ja mehu.
- Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 35–40 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteä ja kiiltävää.
- Lusikoi marenki kypsän piirakan päälle kauniiksi huipuiksi ja paista vielä 6–8 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin kullanruskean värin.
- Jäähdytä sitruuna-marenkipiiras ja tarjoile.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.