


Sitruuna-marenkipiiras – kirpeän ja makean täydellinen liitto
2 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 15 min
Sitruuna-marenkipiiras on todellinen piirasklassikko, eikä suotta: upottavan pehmeä marenkipilvi, kirpeänmakea sitruunatäyte ja rapea pohja muodostavat täydellisen yhdistelmän. Kokeile tätä!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1 dl
tomusokeria
100 g
voita
1 kpl
munaa
Täyte
4 kpl
munaa
2 kpl
keltuaista
3 dl
sokeria
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 kpl
sitruunaa
Marenki
2 kpl
valkuaista
1 1/4 dl
sokeria
Sitruuna-marenkipiiras – ohje:
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, suola ja tomusokeri.
- Paloittele pehmeä voi kuutioiksi ja nypi jauhoseoksen kanssa sormenpäillä tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
- Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää voi-jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja anna levähtää jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Kauli taikina pyöreäksi Ø 24–26 cm levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Aseta taikinan päälle pala leivinpaperia ja kaada päälle riisi tai herneet niin, että paperi ja paino pitävät taikinan siististi vuoan pohjalla ja reunoilla.
- Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja nosta paperi ja paino pois.
- Alenna uunin lämpötila 160-asteeseen.
- 10Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää ranskankerma, sitruunoiden raastettu kuori ja mehu.
- 11Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 35–40 minuuttia.
- 12Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteä ja kiiltävää.
- 13Lusikoi marenki kypsän piirakan päälle kauniiksi huipuiksi ja paista vielä 6–8 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin kullanruskean värin.
- 14Jäähdytä sitruuna-marenkipiiras ja tarjoile.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista pakastemurotaikinaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat