Valmista pohja. Siivilöi jauhot ja tomusokeri kulhoon. Nypi joukkoon voi ja hiero taikina kämmenten välissä tasaisiksi muruiksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää puolet munasta taikinaan. Vaivaa tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja siirrä tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
Painele taikina piirakkavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka pakastimeen puoleksi tunniksi. Pakastaminen estää reunojen valumisen.
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Siirrä vuoka pakastimesta suoraan uuniin. Paista 15−20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Painele herukat siivilän läpi niin, että saat 150 grammaa punaherukkapyreetä.
Laita kananmunat, sokeri ja herukkapyree pieneen kattilaan. Lämmitä koko ajan vatkaten, kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä heti, kun ensimmäinen kiehumiskupla on nousemassa pintaan.
Purista liivatteista vesi. Lisää liivatteet ja voi kattilaan. Sekoita. Siivilöi täyte ja kaada se pohjan päälle. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Koristele piirakka tuoreilla punaherukoilla, marengilla ja syötävillä kukilla.