Punaherukkapiiras – kotimaisista marjoista leivottu herkku kirpeiden makujen ystävälle
4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
4 h Vapise sitruuna, täältä tulee punaherukka! Kirpeänmakea, kotimaisista marjoista valmistettu punaherukkapiiras haastaa klassisen sitruunaversion.
4.1
Kuvat
Julkaistu 13.8.2020

Punaherukkapiiras – kotimaisista marjoista leivottu herkku kirpeiden makujen ystävälle
Reseptin ainekset (6–8 palaa)
Pohja
- 2¼ dlvehnäjauhoja
- 1¼ dltomusokeria
- 75 gvoita
- ripaussuolaa
- ½ munaa
Punaherukkatäyte
- 300 gpunaherukoita
- 3kananmunaa
- 1½ dlsokeria
- 2liivatelehteä
- 50 gsuolatonta tai vähäsuolaista voita
Punaherukkapiiras valmistetaan näin:
- Valmista pohja. Siivilöi jauhot ja tomusokeri kulhoon. Nypi joukkoon voi ja hiero taikina kämmenten välissä tasaisiksi muruiksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää puolet munasta taikinaan. Vaivaa tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja siirrä tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
- Painele taikina piirakkavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka pakastimeen puoleksi tunniksi. Pakastaminen estää reunojen valumisen.
- Lämmitä uuni 160 asteeseen. Siirrä vuoka pakastimesta suoraan uuniin. Paista 15−20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Painele herukat siivilän läpi niin, että saat 150 grammaa punaherukkapyreetä.
- Laita kananmunat, sokeri ja herukkapyree pieneen kattilaan. Lämmitä koko ajan vatkaten, kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä heti, kun ensimmäinen kiehumiskupla on nousemassa pintaan.
- Purista liivatteista vesi. Lisää liivatteet ja voi kattilaan. Sekoita. Siivilöi täyte ja kaada se pohjan päälle. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
- Koristele piirakka tuoreilla punaherukoilla, marengilla ja syötävillä kukilla.

Punaherukkapiirakka – herkku, jota rakastavat sekä juustokakun että marjapiirakan ystävät
Maku

Punaherukkakakku – helppo vuokaherkku valloittaa Omar-sattumilla ja kinuskiraidoilla
Kotivinkki

Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
Kotivinkki

Punaherukka-tuorejuustopiirakka
Maku

Punaherukkatötteröt – kirpsakka vaahtojälkkäri saa kaverikseen marenkia ja valkosuklaata
Kotivinkki

Punaherukkaiset jogurtti-mascarponemaljat
Maku

Punaherukkakeksit
Maku

Halva-punaherukka-marenkikäärö
Maku