4,1(18)
Punaherukkapiiras – kotimaisista marjoista leivottu herkku kirpeiden makujen ystävälle
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h
Vapise sitruuna, täältä tulee punaherukka! Kirpeänmakea, kotimaisista marjoista valmistettu punaherukkapiiras haastaa klassisen sitruunaversion.
13.8.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
6–8 palaa
Pohja
2¼ dlvehnäjauhoja
1¼ dltomusokeria
75 gvoita
ripaussuolaa
½ munaa
Punaherukkatäyte
300 gpunaherukoita
3kananmunaa
1½ dlsokeria
2liivatelehteä
50 gsuolatonta tai vähäsuolaista voita

Punaherukkapiiras valmistetaan näin:

  1. Valmista pohja. Siivilöi jauhot ja tomusokeri kulhoon. Nypi joukkoon voi ja hiero taikina kämmenten välissä tasaisiksi muruiksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää puolet munasta taikinaan. Vaivaa tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja siirrä tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka pakastimeen puoleksi tunniksi. Pakastaminen estää reunojen valumisen.
  3. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Siirrä vuoka pakastimesta suoraan uuniin. Paista 15−20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Painele herukat siivilän läpi niin, että saat 150 grammaa punaherukkapyreetä.
  5. Laita kananmunat, sokeri ja herukkapyree pieneen kattilaan. Lämmitä koko ajan vatkaten, kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä heti, kun ensimmäinen kiehumiskupla on nousemassa pintaan.
  6. Purista liivatteista vesi. Lisää liivatteet ja voi kattilaan. Sekoita. Siivilöi täyte ja kaada se pohjan päälle. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
  7. Koristele piirakka tuoreilla punaherukoilla, marengilla ja syötävillä kukilla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo