Hittituotteita voi valmistaa kätevästi ison määrän ja kohtuuhinnalla. Leivo samalla kertaa omat juhlaleivonnaiset pakastimeen, ja koristele ne sitten jouluna juhlakuntoon. Keräsimme yhteen halutuimmat myyjäistuotteet – ja myös niiden gluteenittomat versiot!
Joulumyyjäisten suosikkituotteet
Kahvikaisan taatelikakku. Tämä joulunajan klassikkokakku säilyy hyvin. Taikinaan lisätään reilusti kahvijuomaa.
Tiikerikakku. Raidallinen herkku on monen kuivakakkusuosikki. Tiikeriraidat syntyvät helposti kahdesta erivärisestä taikinasta.
Porkkanakakun jouluinen versio maustetaan joulumausteilla ja koristellaan piparimuruilla. Mehevässä kakussa kuorrutetta lisätään myös kerrosten väliin.
Rapeat toffeekolmiot. Nämä rapeat toffeekolmiot ovat moneen kertaan hyväksi havaittuja. Keksit valmistuvat helposti ja sukkelasti, ja maku on mieletön. Ohjeesta saa useamman purkillisen!
Ruotsalaiset joulupullat saavat sahramista kauniin värin ja ihanan maun. Taikinaan lisätään reilusti kardemummaa sekä hillottua appelsiininkuorta ja sukaatteja eli sitruunankuorta.
Piparikuuset ovat myyjäisten takuuvarma hitti. Kuusen valmistamiseen tarvitset kuusi erikokoista piparia ja pikeeriä.
Perinteisten pipareiden tilalla voi myös kokeilla vaikka piparkakkukuulia, jotka säilyvät hyvin jääkaapissa. Kuulat saavat vastustamattoman makunsa murskatuista pipareista, manteleista ja suklaasta.
Fenkolilla ja aniksella maustettu joululimppu valmistuu helposti. Reseptillä valmistat viisi täydellisen makeaa ja pehmeää vuokaleipää.
Suklainen muffinssiseos. Purkkiin valmiiksi mitatut muffinssien ainekset ovat mainio lahjaidea! Muista lisätä pakettiin myös muffinssien teko-ohje. Kauniita purkkeja on helppo tehdä sarjatuotantona, ja seoksesta tehdyt muffinssit ovat testatusti herkullisia.
Jos innostuit muffinssipurkista, tee myyntipöytään vastaavalla idealla myös joulumysliä. Myslissä maistuvat mantelit, pähkinät ja piparkakkumausteet.
Gluteenittomat myyjäishitit
Gluteeniton mutakakku leivotaan ylellisesti tummaan suklaaseen ja mantelijauhoihin. Leivo kakut vaikka kertakäyttöisiin folio- tai pahvivuokiin, kääri folioon ja koristele kauniilla narulla. Maltathan jättää mutakakun sisältä meheväksi.
Gluteeniton taatelikakku on monen mielestä alkuperäistä versiotaan mehevämpi. Keitä taatelit omenamehussa ja käytä tavallisen sokerin sijaan tummaa ja lakritsiin vivahtavaa muscovadosokeria. Tämä kakku on parhaimmillaan kun se saa vetäytyä yön yli.
Porkkanakakku on kestosuosikki vailla vertaa. Gluteenittoman version saat käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta. Ananasmurska ja maapähkinälevite tekevät taikinasta mehevän. Tuorejuustokuorrutteessa on myös valkosuklaata.
Piparkakut tuovat joulun. Kokeile bloggaajamme Mikan kehittelemää gluteenitonta lakritsipiparitaikinaa. Lakritsijauhe ja muscovadosiirappi antavat uudenlaisen säväyksen tuttuihin piparkakkuihin.
Ei kannata unohtaa suolaisia piirakoita. Myyjäisvaltiksi sopii myös gluteeniton sipulipiirakka, jonka pohjassa on maukkaita jyttejauhoja ja pellavansiemeniä. Kuivatut viikunat höystävät ja makeuttavat ihanasti sipulitäytteen.
Myyjäisleipojan muistilista
- Leivo hyvin säilyviä herkkuja, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä. Kermakakut ja muut tuoretuotteet eivät kestä myyjäispöydän lämmössä pitkään hyvinä.
- Ole erityisen tarkka hygieniasta, kun leivot tuotteita myyntiin. Pidä keittiö ja työvälineet puhtaina, käytä ensiluokkaisia, tuoreita raaka-aineita ja huolehdi, etteivät innokkaat apurisi työntele sormiaan taikinakulhoihin.
- Keittiöhygienia on erityisen tärkeää gluteenittomissa leivonnaisissa. Muista leivontavälineiden puhtaus ja käytä puhdasta leivinpaperia. Käytä leivitykseen gluteenittomia jauhoja ja pidä valmiit tuotteet erillään vehnää sisältävistä leivonnaisista.
- Leivo myyjäistuotteet vasta edellisenä päivänä (esimerkiksi kuivakakut) tai vasta myyntipäivänä (esimerkiksi pullat). Säilytä kylmäsäilytystä vaativat tuotteet jääkaapissa ja ota tarvittaessa kylmälaukku mukaan myyntipaikalle. Jos haluat leipoa hyvissä ajoin, pakasta leivonnaiset tuoreeltaan. Merkitse myyntipakettiin, että tuotetta on säilytetty pakastimessa.
- Tee omat sievät tuoteselostelappusi, eli merkitse leivonnaiseen käytetyt raaka-aineet selvästi pakkaukseen. Etenkin erityisruokavaliota noudattaville ja allergisille nämä tiedot ovat tärkeitä. Suosi laktoosittomia tuotteita.
- Pakkaa myyjäistuotteet kierrätysmateriaaliin. Ruskeasta voima- tai leivinpaperista kiedot pikkuleiville hauskoja tuutteja. Vanhoja keksi-, karkki- tai säilykepurkkeja kannattaa hyödyntää. Foliolla päällystetty pahvi toimii hyvänä alustana, jos käärit kakkusi läpinäkyvään sellofaaniin tai paistopussiin.
- Tahmealla kuorrutteella silattuja herkkuja voi olla vaikea pakata, joten tee leivonnaisistasi näyttäviä panostamalla pakkaukseen. Koristele ne esimerkiksi kuusenhavulla, kuivakukalla, kiiltokuvalla, nauhalla tai vaikkapa puhtaalla kävyllä.
- Kun leivot myyjäisleivonnaisten ohjeilla herkkuja omaan joulupöytääsi, koristele leivonnaiset huoletta rohkeasti ja runsaasti. Kaunis viimeistely tekee joululeivonnaisestasi juhlavan.