Maku

Jouluinen porkkanakakku

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Porkkanakakku sopii mainiosti jouluun, varsinkin jos taikinaan lisää enemmän joulumausteita ja päälle piparinmuruja. Nelikerroksisessa kakussa on reilusti tuorejuustotäytettä!
3.8
4


Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 2munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tljauhettua inkivääriä
  • 1/2 tljauhettua neilikkaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 200 gporkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
  • 1 tlappelsiiniaromia

Kuorrute

  • 300 gtuorejuustoa
  • 80 gvoita
  • 6 dltomusokeria

Koristeeksi

  • 1/2 dlpiparimuruja
  • koristerakeita (hiutaleen muotoisia)
Tulosta

Jouluinen porkkanakakku valmistuu näin:

  1. Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.
  4. Kuori ja raasta porkkanat.
  5. Lisää voisula, porkkanaraaste, appelsiiniaromi ja jauhoseos vaahtoon.
  6. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (halk. 15–20 cm).
  8. Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.
  9. Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.
  10. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi.
  11. Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta kakkupohjien väliin ja kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta palettiveitsellä. Koristele kakun reunat piparirouheella ja koristerakeilla.
MITÄ PIDIT?
3.79
4 kommenttia