Jouluinen porkkanakakku
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minPorkkanakakku sopii mainiosti jouluun, varsinkin jos taikinaan lisää enemmän joulumausteita ja päälle piparinmuruja. Nelikerroksisessa kakussa on reilusti tuorejuustotäytettä!
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.12.2016

Jouluinen porkkanakakku
Reseptin ainekset (8 palaa)
Pohja
- 100 gvoita
- 2munaa
- 1 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 2 1/4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/2 tljauhettua inkivääriä
- 1/2 tljauhettua neilikkaa
- 1 tlkanelia
- 1/2 tlkardemummaa
- 200 gporkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
- 1 tlappelsiiniaromia
Kuorrute
- 300 gtuorejuustoa
- 80 gvoita
- 6 dltomusokeria
Koristeeksi
- 1/2 dlpiparimuruja
- koristerakeita (hiutaleen muotoisia)
Jouluinen porkkanakakku valmistuu näin:
- Sulata voi ja jäähdytä.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Lisää voisula, porkkanaraaste, appelsiiniaromi ja jauhoseos vaahtoon.
- Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (halk. 15–20 cm).
- Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.
- Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.
- Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi.
- Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta kakkupohjien väliin ja kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta palettiveitsellä. Koristele kakun reunat piparirouheella ja koristerakeilla.