Jouluinen porkkanakakku

50 min
3.8
1

Jouluinen porkkanakakku

Porkkanakakku sopii mainiosti jouluun, varsinkin jos taikinaan lisää enemmän joulumausteita ja päälle piparinmuruja. Nelikerroksisessa kakussa on reilusti tuorejuustotäytettä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 tlappelsiiniaromia
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tljauhettua inkivääriä
  • 1/2 tljauhettua neilikkaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 200 gporkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)

Kuorrute

  • 300 gtuorejuustoa
  • 80 gvoita
  • 6 dltomusokeria
  • 1/2 dlpiparimuruja
  • koristerakeita (hiutaleen muotoisia)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Ota munat ja voi ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Toisessa kulhossa sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.

Kuori ja raasta porkkanat. Lisää munat vaahtoon porkkanaraaste, samoin appelsiiniaromi, porkkanaraaste ja jauhoseos.

Sekoita vain kunnes aineet ovat juuri yhdistyneet toisiinsa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (n. 15–20-senttinen). Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuutin ajan tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.

Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.

Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi. Kokoa kakku lisäämällä kuorrutetta kaikkien kakkupohjien väliin ja reilusti kakun päälle. Silota palettiveitsellä ja levitä loput täytteestä kakun reunoille.

Koristele reunat piparirouheella ja hiutaleströsseleillä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä