Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen porkkanakakku

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Porkkanakakku sopii mainiosti jouluun, varsinkin jos taikinaan lisää enemmän joulumausteita ja päälle piparinmuruja. Nelikerroksisessa kakussa on reilusti tuorejuustotäytettä!

13.12.2016
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
200 g
porkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
1 tl
appelsiiniaromia
Kuorrute
300 g
tuorejuustoa
80 g
voita
6 dl
tomusokeria
Koristeeksi
½ dl
piparimuruja
koristerakeita (hiutaleen muotoisia)

Jouluinen porkkanakakku – ohje:

  1. Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.
  4. Kuori ja raasta porkkanat.
  5. Lisää voisula, porkkanaraaste, appelsiiniaromi ja jauhoseos vaahtoon.
  6. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (halk. 15–20 cm).
  8. Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.
  9. Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.
  10. 10
    Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi.
  11. 11
    Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta kakkupohjien väliin ja kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta palettiveitsellä.
  12. 12
    Koristele jouluisen porkkanakakun reunat piparirouheella ja koristerakeilla.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Ota talteen suosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt