3,9(79)
Jouluinen porkkanakakku
kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Porkkanakakku sopii mainiosti jouluun, varsinkin jos taikinaan lisää enemmän joulumausteita ja päälle piparinmuruja. Nelikerroksisessa kakussa on reilusti tuorejuustotäytettä!
Julkaistu 13.12.2016
Maku
Reseptin ainekset 8 palaa
Pohja
100 gvoita
2munaa
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
2 1/4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tljauhettua inkivääriä
1/2 tljauhettua neilikkaa
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
200 gporkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
1 tlappelsiiniaromia
Kuorrute
300 gtuorejuustoa
80 gvoita
6 dltomusokeria
Koristeeksi
1/2 dlpiparimuruja
koristerakeita (hiutaleen muotoisia)

Jouluinen porkkanakakku – ohje:

  1. Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.
  4. Kuori ja raasta porkkanat.
  5. Lisää voisula, porkkanaraaste, appelsiiniaromi ja jauhoseos vaahtoon.
  6. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (halk. 15–20 cm).
  8. Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.
  9. Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.
  10. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi.
  11. Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta kakkupohjien väliin ja kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta palettiveitsellä.
  12. Koristele jouluisen porkkanakakun reunat piparirouheella ja koristerakeilla.
5 kommenttia