


Jouluinen porkkanakakku
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Porkkanakakku sopii mainiosti jouluun, varsinkin jos taikinaan lisää enemmän joulumausteita ja päälle piparinmuruja. Nelikerroksisessa kakussa on reilusti tuorejuustotäytettä!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
2
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
200 g
porkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
1 tl
appelsiiniaromia
Kuorrute
300 g
tuorejuustoa
80 g
voita
6 dl
tomusokeria
Koristeeksi
½ dl
piparimuruja
koristerakeita (hiutaleen muotoisia)
Jouluinen porkkanakakku – ohje:
- Sulata voi ja jäähdytä.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Lisää voisula, porkkanaraaste, appelsiiniaromi ja jauhoseos vaahtoon.
- Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (halk. 15–20 cm).
- Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.
- Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.
- 10Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi.
- 11Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta kakkupohjien väliin ja kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta palettiveitsellä.
- 12Koristele jouluisen porkkanakakun reunat piparirouheella ja koristerakeilla.
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Ota talteen suosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat