Jouluinen porkkanakakku
kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Porkkanakakku sopii mainiosti jouluun, varsinkin jos taikinaan lisää enemmän joulumausteita ja päälle piparinmuruja. Nelikerroksisessa kakussa on reilusti tuorejuustotäytettä!

Reseptin ainekset 8 palaa
Pohja
100 gvoita
2munaa
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
2 1/4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tljauhettua inkivääriä
1/2 tljauhettua neilikkaa
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
200 gporkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
1 tlappelsiiniaromia
Kuorrute
300 gtuorejuustoa
80 gvoita
6 dltomusokeria
Koristeeksi
1/2 dlpiparimuruja
koristerakeita (hiutaleen muotoisia)
Jouluinen porkkanakakku – ohje:
- Sulata voi ja jäähdytä.
- Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Lisää voisula, porkkanaraaste, appelsiiniaromi ja jauhoseos vaahtoon.
- Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (halk. 15–20 cm).
- Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä.
- Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.
- Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi.
- Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta kakkupohjien väliin ja kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta palettiveitsellä.
- Koristele jouluisen porkkanakakun reunat piparirouheella ja koristerakeilla.