Kotivinkki

Joulumysli

20 min
0
0

Joulumysli

Joulumysli on tehty manteleista, pähkinöistä ja piparkakun mausteista. Syö aattoaamuna tai paketoi myslistä ihania joululahjoja ystäville!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (n. 1/2 l mysliä )

  • 5 dlerilaisia pähkinöitä
  • ja mantelilastuja (esim. saksan-, pekaani- ja hasselpähkinöitä)
  • n. ½ lmysliä
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • ½ dlhunajaa
  • 2 rklhaaleaa vettä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tlinkivääriä
  • ⅓ tlneilikkaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

1. Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi paloiksi. Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Yhdistä pähkinät, mantelilastut ja aprikoosit.
2. Sekoita hunaja, vesi, öljy ja mausteet. Kaada neste pähkinäseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Sekoita mysliseosta kerran paahtamisen keskivaiheilla. Anna myslin jäähtyä pellillä. Pussita tai purkita joulumysli jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä