


Joulumysli
20 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 15 min
Joulumysli on tehty manteleista, pähkinöistä ja piparkakun mausteista. Syö aattoaamuna tai paketoi myslistä ihania joululahjoja ystäville!
Reseptin ainekset
noin 1/2 litraa
Joulumysli
5 dl
erilaisia pähkinöitä ja mantelilastuja (esim. saksan-, pekaani- ja hasselpähkinöitä)
1 dl
kuivattuja aprikooseja
½ dl
hunajaa
2 rkl
haaleaa vettä
1 rkl
ruokaöljyä
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
½ tl
inkivääriä
⅓ tl
neilikkaa
Joulumysli – ohje:
- Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi paloiksi. Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Yhdistä pähkinät, mantelilastut ja aprikoosit.
- Sekoita hunaja, vesi, öljy ja mausteet. Kaada neste pähkinäseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
- Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Sekoita mysliseosta kerran paahtamisen keskivaiheilla.
- Anna myslin jäähtyä pellillä. Pussita tai purkita joulumysli jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat