Kotivinkki

Joulumysli

20 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
15 min
Joulumysli on tehty manteleista, pähkinöistä ja piparkakun mausteista. Syö aattoaamuna tai paketoi myslistä ihania joululahjoja ystäville!
3.4
1
Julkaistu 3.11.2014


Reseptin ainekset (noin 1/2 l )

Joulumysli

  • 5 dlerilaisia pähkinöitä
  • ja mantelilastuja (esim. saksan-, pekaani- ja hasselpähkinöitä)
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • ½ dlhunajaa
  • 2 rklhaaleaa vettä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tlinkivääriä
  • ⅓ tlneilikkaa
Tulosta

Joulumysli valmistuu näin:

  1. Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi paloiksi. Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi. Yhdistä pähkinät, mantelilastut ja aprikoosit.
  2. Sekoita hunaja, vesi, öljy ja mausteet. Kaada neste pähkinäseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Sekoita mysliseosta kerran paahtamisen keskivaiheilla.
  4. Anna myslin jäähtyä pellillä. Pussita tai purkita joulumysli jäähtyneenä.
1 kommentti