Gluteeniton porkkanakakku

2 h
4.3
1

Gluteeniton porkkanakakku

GL
1
4.3
Porkkana ja ananas tekevät tästä gluteenittomasta porkkanakakusta supermehevän herkun. Kokeile veikeitä porkkananmuotoisia kakkupaloja, jotka viimeistellään yrtinoksa-naateilla!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Taikina

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 dlsokeria
  • 200 gmaapähkinälevitettä
  • 4 dlporkkanaraastetta (hienoa)
  • 300 gananasta (2 tlk ananasmurskaa)
  • 6 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 3 tlkanelia
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • 400 gtuorejuustoa (vähälaktoosinen) (ei kevyt)
  • 1 dlsitruunamelissaa (tai minttua)

Lisäksi

  • oranssia elintarvikeväriä tai oransseja koristerakeita

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdon joukkoon maapähkinävoi, porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä.

Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.

Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi ja valuta valkosuklaasula juuston joukkoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

Levitä kuorrutus kakun päälle, mutta jätä muutama ruokalusikallinen kuorrutusta oranssia viimeistelyä varten.

Siirrä kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta kuorrutus jähmettyy hieman.

Värjää loppu kuorrutus tipalla oranssia elintarvikeväriä. Siirrä seos pursotin- tai vahvaan pakastuspussiin.

Kun kuorrutus on jähmettynyt, leikkaa kakku 15 kolmioksi. Raidoita palat oranssilla kuorrutteella tai ripottele palojen pinnalle oranssia koristeraetta.

Viimeistele palat porkkanan näköisiksi työntämällä palojen leveisiin päihin yrtinoksat naateiksi.

* Yrtit nuupahtavat nopeasti. Kiinnitä porkkanaleivosten naatit paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Syö reunapalat laaduntarkkailun nimissä tai jätä ne pöydälle perheen napsittavaksi.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä