Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton porkkanakakku

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Gluteeniton porkkanakakku saa porkkanan lisäksi ekstramehevyyttä ananaksesta. Kokeile veikeitä porkkananmuotoisia kakkupaloja, jotka viimeistellään yrtinoksa-naateilla!

27.7.2015
Reseptin ainekset
15 palaa
Taikina
4
munaa
2 dl
fariinisokeria
2 dl
sokeria
200 g
maapähkinälevitettä
4 dl
porkkanaraastetta (hienoa)
300 g
ananasta (2 tlk ananasmurskaa)
6 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa)
3 tl
leivinjauhetta
3 tl
kanelia
100 g
voita (sulatettuna)
Kuorrutus
200 g
valkosuklaata
400 g
tuorejuustoa (vähälaktoosinen) (ei kevyt)
1 dl
sitruunamelissaa (tai minttua)
Lisäksi
oranssia elintarvikeväriä tai oransseja koristerakeita

Gluteeniton porkkanakakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vaahdon joukkoon maapähkinävoi, porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa taikinaan.
  3. Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä.
  5. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
  6. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi ja valuta valkosuklaasula juuston joukkoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  7. Levitä kuorrutus kakun päälle, mutta jätä muutama ruokalusikallinen kuorrutusta oranssia viimeistelyä varten.
  8. Siirrä kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta kuorrutus jähmettyy hieman.
  9. Värjää loppu kuorrutus tipalla oranssia elintarvikeväriä. Siirrä seos pursotin- tai vahvaan pakastuspussiin.
  10. 10
    Kun kuorrutus on jähmettynyt, leikkaa kakku 15 kolmioksi. Raidoita palat oranssilla kuorrutteella tai ripottele palojen pinnalle oranssia koristeraetta.
  11. 11
    Viimeistele palat porkkanan näköisiksi työntämällä palojen leveisiin päihin yrtinoksat naateiksi.
  12. 12
    Yrtit nuupahtavat nopeasti. Kiinnitä porkkanaleivosten naatit paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippusuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt