Piparkakkukuulat

1 h 20 min
4.1
0

Piparkakkukuulat

Suussasulavat piparkakkukuulat maistuvat ihanille ja säilyvät hyvin jääkaapissa. Joulun helpoimmat karkit saavat vastustamattoman makunsa murskatuista pipareista ja mantelista. Herkut viimeistellään suklaalla ja piparirouheella, mmm!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

  • 150 gpiparkakkuja
  • 150 gmantelimassaa
  • 100 gvoita
  • 1 dlmantelijauhetta

Pinnalle

  • 100 gpiparkakkuja
  • 200 gtummaa suklaata

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Jauha piparkakut, mantelimassa, kylmä voi ja mantelijauhe monitoimikoneen leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.

Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Jauha pinnalle tarvittavat piparkakut hienoksi monitoimikoneessa. Kaada murut lautaselle.

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Kieritä palloset kahden haarukan avulla suklaassa ja tämän jälkeen piparijauheessa.

Nosta piparkakkukuulat lautasella jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.

Säilytä piparkakkukuulat jääkaapissa tiiviissä rasiassa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä