


Piparkakkukuulat
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suussasulavat piparkakkukuulat maistuvat ihanille ja säilyvät hyvin jääkaapissa. Joulun helpoimmat karkit saavat vastustamattoman makunsa murskatuista pipareista ja mantelista. Herkut viimeistellään suklaalla ja piparirouheella, mmm!
Reseptin ainekset
35 kpl
150 g
piparkakkuja
150 g
mantelimassaa
100 g
voita
1 dl
mantelijauhetta
Pinnalle
100 g
piparkakkuja
200 g
tummaa suklaata
Piparkakkukuulat – ohje:
- Jauha piparkakut, mantelimassa, kylmä voi ja mantelijauhe monitoimikoneen leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
- Jauha pinnalle tarvittavat piparkakut hienoksi monitoimikoneessa. Kaada murut lautaselle.
- Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Kieritä palloset kahden haarukan avulla suklaassa ja tämän jälkeen piparijauheessa.
- Nosta piparkakkukuulat lautasella jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.
- Säilytä piparkakkukuulat jääkaapissa tiiviissä rasiassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat