4,3(150)
Gluteeniton mutakakku
Gluteeniton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Gluteeniton mutakakku on uskomattoman mehevä, koska vehnäjauhon paikan ottavat mantelijauhot. Uskalla jättää gluteeniton mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi!
Julkaistu 4.5.2015
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Gluteeniton mutakakku
200 gtummaa suklaata
150 gvoita
4 kplmunaa
2 dlsokeria
1 rklappelsiinin kuorta (raastettuna (halutessasi))
2 dlhienojakoisia mantelijauhoja (esim. Risenta)
1 tlleivinjauhetta
Vuokaan
1 rklvoita
1 rklmantelijauhetta
Koristeeksi
1 tltomusokeria

Gluteeniton mutakakku leivotaan näin:

  1. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
  5. Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä. 
  7. Tarjoa tomusokerilla hunnutettuna tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

Voit leipoa gluteenittoman mutakakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Peitä gluteeniton mutakakku hyvin, jotta se säilyy mehevänä.

23 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.