Maku

Gluteeniton mutakakku

30 min
GL
4.37
22

Gluteeniton mutakakku maistuu kaikille, koska vehnäjauhon paikan ottavat mantelijauhot tekevät siitä aivan uskomattoman mehevän. Uskalla jättää gluteeniton mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (10 palaa)

Gluteeniton mutakakku

  • 200 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklappelsiinin kuorta (raastettuna (halutessasi))
  • 2 dlhienojakoisia mantelijauhoja (esim. Risenta)
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklmantelijauhetta

Koristeeksi

  • 1 tltomusokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Gluteeniton mutakakku leivotaan näin:

  1. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
  5. Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä. 
  7. Tarjoa tomusokerilla hunnutettuna tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

Voit leipoa gluteenittoman mutakakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Peitä gluteeniton mutakakku hyvin, jotta se säilyy mehevänä.

MITÄ PIDIT?
4.37