Maku

Gluteeniton mutakakku

30 min
4.5
15

Gluteeniton mutakakku

GL
15
4.5
Mutakakusta tulee gluteeniton (ja entistäkin mehevämpi), kun korvaat vehnäjauhot mantelijauhoilla. Uskalla jättää suussasulava mutakakku keskeltä houkuttelevan tahmeaksi!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Taikina

  • 200 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita
  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklappelsiinin kuorta (raastettuna (halutessasi))
  • 2 dlmantelijauhetta (hienojakoisia mantelijauhoja, esim. Risenta)
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklmantelijauhetta

Koristeeksi

  • 1 tltomusokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.

Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.

Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä. 

Tarjoa tomusokerilla hunnutettuna tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!

• Voit leipoa mutakakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Peitä leivonnainen hyvin, jotta se säilyy mehevänä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä