Gluteeniton mutakakku
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minGluteeniton mutakakku maistuu kaikille, koska vehnäjauhon paikan ottavat mantelijauhot tekevät siitä aivan uskomattoman mehevän. Uskalla jättää gluteeniton mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi!
GL
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.5.2015

Gluteeniton mutakakku
Ainekset (10 palaa)
Gluteeniton mutakakku
- 200 gtummaa suklaata
- 150 gvoita
- 4 kplmunaa
- 2 dlsokeria
- 1 rklappelsiinin kuorta (raastettuna (halutessasi))
- 2 dlhienojakoisia mantelijauhoja (esim. Risenta)
- 1 tlleivinjauhetta
Vuokaan
- 1 rklvoita
- 1 rklmantelijauhetta
Koristeeksi
- 1 tltomusokeria
Gluteeniton mutakakku leivotaan näin:
- Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.
- Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
- Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä.
- Tarjoa tomusokerilla hunnutettuna tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki!
Voit leipoa gluteenittoman mutakakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Peitä gluteeniton mutakakku hyvin, jotta se säilyy mehevänä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.3