


Gluteeniton mutakakku
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Gluteeniton mutakakku on uskomattoman mehevä, koska vehnäjauhon paikan ottavat mantelijauhot. Uskalla jättää gluteeniton mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi!
Reseptin ainekset
10 palaa
Gluteeniton mutakakku
200 g
tummaa suklaata
150 g
voita
4 kpl
munaa
2 dl
sokeria
1 rkl
appelsiinin kuorta (raastettuna (halutessasi))
2 dl
hienojakoisia mantelijauhoja (esim. Risenta)
1 tl
leivinjauhetta
Vuokaan
1 rkl
voita
1 rkl
mantelijauhetta
Koristeeksi
1 tl
tomusokeria
Gluteeniton mutakakku – ohje:
- Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.
- Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
- Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä.
- Tarjoa gluteeniton mutakakku tomusokerilla hunnutettuna tai vaniljajäätelön kanssa.
Vinkit!
- Voit leipoa gluteenittoman mutakakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Peitä gluteeniton mutakakku hyvin, jotta se säilyy mehevänä.
- Kurkkaa myös suosituin mutakakkureseptimme ja video herkun leipomisesta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat