Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton sipulipiirakka

1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min

Tässä ihanan mehevässä gluteenittomassa sipulipiirakassa kolmen sipulin täyte saa lisämakeutta viikunoista. Maukkaassa piirakkapohjassa on juustoraastetta, pellavansiemeniä ja gluteenittomia jyttejauhoja. Tämä piirakka maistuu kaikille!

30.7.2015
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
150 g
voita (tai margariinia)
1 kpl
munaa
50 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl)
3 dl
gluteenitonta jauhoseosta (vaaleita jyttejauhoja)
1/2 dl
pellavansiemeniä (tai seesaminsiemeniä)
1 tl
leivinjauhetta
1/2 rkl
vettä (kylmää, tarvittaessa)
Täyte
1 kpl
purjoa (n. 250 g)
2 kpl
sipulia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
6 kpl
kuivattuja viikunoita (1 dl silputtuna)
2 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna)
2 1/2 dl
ruokakermaa
2 kpl
munaa
Päälle
50 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (voimakasta juustoraastetta, 1 - 1 1/2 dl)

Sekoita pohjan ainekset joko monitoimikoneessa tai käsin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat taikinasta muotoiltavaa.

Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sokeri ja hauduta hetki.

Lisää pannulle viikunat, timjami, suola ja pippuri. Hauduta hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä sipulitäyte piirakkapohjalle. Yhdistä kulhossa kerma ja munat. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes piirakka saa kauniin värin ja täyte on hyytynyt.

Anna vetäytyä hetken. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt