Maku

Gluteeniton sipulipiirakka

1 h 25 min
4.3
0

Gluteeniton sipulipiirakka

GL
0
4.3
Tässä ihanan mehevässä gluteenittomassa sipulipiirakassa kolmen sipulin täyte saa lisämakeutta viikunoista. Maukkaassa piirakkapohjassa on juustoraastetta, pellavansiemeniä ja gluteenittomia jyttejauhoja. Tämä piirakka maistuu kaikille!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita (tai margariinia)
  • 1 kplmunaa
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl)
  • 3 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleita jyttejauhoja)
  • 1/2 dlpellavansiemeniä (tai seesaminsiemeniä)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 rklvettä (kylmää, tarvittaessa)

Täyte

  • 1 kplpurjoa (n. 250 g)
  • 2 kplsipulia
  • 1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria
  • 6 kplkuivattuja viikunoita (1 dl silputtuna)
  • 2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa

Päälle

  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (voimakasta juustoraastetta, 1 - 1 1/2 dl)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita pohjan ainekset joko monitoimikoneessa tai käsin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat taikinasta muotoiltavaa.

Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sokeri ja hauduta hetki.

Lisää pannulle viikunat, timjami, suola ja pippuri. Hauduta hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä sipulitäyte piirakkapohjalle. Yhdistä kulhossa kerma ja munat. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes piirakka saa kauniin värin ja täyte on hyytynyt.

Anna vetäytyä hetken. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä