Maku

Inge-Brittin joululimppu

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Mikko Pakarisen lähettämällä helpolla reseptillä valmistuu viisi täydellistä, makeaa ja pehmeää vuokalimppua, jotka sopivat vaikka lahjaksi. Suosittelemme!
4.6
5
Julkaistu: 11.12.2014


Ainekset (5 kpl)

Inge-Brittin joululimppu

  • 100 ghiivaa
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 500 gfariinisokeria
  • 4 kplmunaa
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlanista
  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 500 gvehnäjauhoja
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja
  • 8 dlruisjauhoja

Pinnalle

  • 2 rklsiirappia
  • 1 rklvettä

Lisäksi

  • 5 kartonkista paistovuokaa (vetoisuus 1 l)
Tulosta

Inge-Brittin joululimput valmistuvat näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli halutessasi morttelissa. Lisää ne joukkoon.
  2. Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
  3. Kohota taikinaa liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo se tasaiseksi ja jaa 5 osaan. Nosta palat voideltuihin vuokiin, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin. Kohota limppuja liinalla peitettynä tunnin ajan.
  5. Paista limppuja 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes joululeivät ovat kypsiä.
  6. Voitele valmiit joululimput siirappi-vesiseoksella.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!

5 kommenttia