Inge-Brittin joululimppu
kasvis
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Mikko Pakarisen lähettämällä helpolla reseptillä valmistuu viisi täydellistä, makeaa ja pehmeää vuokalimppua, jotka sopivat vaikka lahjaksi. Suosittelemme!

Reseptin ainekset 5 kpl
Inge-Brittin joululimppu
100 ghiivaa
10 dlkevytmaitoa
500 gfariinisokeria
4 kplmunaa
1 rklsuolaa
1 tlanista
1 tlfenkolinsiemeniä
500 gvehnäjauhoja
8 dlhiivaleipäjauhoja
8 dlruisjauhoja
Pinnalle
2 rklsiirappia
1 rklvettä
Lisäksi
5 kartonkista paistovuokaa (vetoisuus 1 l)
Inge-Brittin joululimput – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli halutessasi morttelissa. Lisää ne joukkoon.
- Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
- Kohota taikinaa liinalla peitettynä 30 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo se tasaiseksi ja jaa 5 osaan. Nosta palat voideltuihin vuokiin, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin. Kohota limppuja liinalla peitettynä tunnin ajan.
- Paista limppuja 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes joululeivät ovat kypsiä.
- Voitele valmiit joululimput siirappi-vesiseoksella.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!