4,4(16)
Inge-Brittin joululimppu
kasvis
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Mikko Pakarisen lähettämällä helpolla reseptillä valmistuu viisi täydellistä, makeaa ja pehmeää vuokalimppua, jotka sopivat vaikka lahjaksi. Suosittelemme!
Julkaistu 11.12.2014
Maku
Reseptin ainekset 5 kpl
Inge-Brittin joululimppu
100 ghiivaa
10 dlkevytmaitoa
500 gfariinisokeria
4 kplmunaa
1 rklsuolaa
1 tlanista
1 tlfenkolinsiemeniä
500 gvehnäjauhoja
8 dlhiivaleipäjauhoja
8 dlruisjauhoja
Pinnalle
2 rklsiirappia
1 rklvettä
Lisäksi
5 kartonkista paistovuokaa (vetoisuus 1 l)

Inge-Brittin joululimput – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli halutessasi morttelissa. Lisää ne joukkoon.
  2. Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
  3. Kohota taikinaa liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo se tasaiseksi ja jaa 5 osaan. Nosta palat voideltuihin vuokiin, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin. Kohota limppuja liinalla peitettynä tunnin ajan.
  5. Paista limppuja 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes joululeivät ovat kypsiä.
  6. Voitele valmiit joululimput siirappi-vesiseoksella.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!

5 kommenttia