Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Inge-Brittin joululimppu

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Mikko Pakarisen lähettämällä helpolla reseptillä valmistuu viisi täydellistä, makeaa ja pehmeää vuokalimppua, jotka sopivat vaikka lahjaksi. Suosittelemme!

11.12.2014
Reseptin ainekset
5 kpl
Inge-Brittin joululimppu
100 g
hiivaa
10 dl
kevytmaitoa
500 g
fariinisokeria
4 kpl
munaa
1 rkl
suolaa
1 tl
anista
1 tl
fenkolinsiemeniä
500 g
vehnäjauhoja
8 dl
hiivaleipäjauhoja
8 dl
ruisjauhoja
Pinnalle
2 rkl
siirappia
1 rkl
vettä
Lisäksi
5 kartonkista paistovuokaa (vetoisuus 1 l)

Inge-Brittin joululimput – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli halutessasi morttelissa. Lisää ne joukkoon.
  2. Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
  3. Kohota taikinaa liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo se tasaiseksi ja jaa 5 osaan. Nosta palat voideltuihin vuokiin, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin. Kohota limppuja liinalla peitettynä tunnin ajan.
  5. Paista limppuja 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes joululeivät ovat kypsiä.
  6. Voitele valmiit joululimput siirappi-vesiseoksella.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt