


Inge-Brittin joululimppu
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Mikko Pakarisen lähettämällä helpolla reseptillä valmistuu viisi täydellistä, makeaa ja pehmeää vuokalimppua, jotka sopivat vaikka lahjaksi. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
5 kpl
Inge-Brittin joululimppu
100 g
hiivaa
10 dl
kevytmaitoa
500 g
fariinisokeria
4 kpl
munaa
1 rkl
suolaa
1 tl
anista
1 tl
fenkolinsiemeniä
500 g
vehnäjauhoja
8 dl
hiivaleipäjauhoja
8 dl
ruisjauhoja
Pinnalle
2 rkl
siirappia
1 rkl
vettä
Lisäksi
5 kartonkista paistovuokaa (vetoisuus 1 l)
Inge-Brittin joululimput – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon fariinisokeri, munat ja suola. Murskaa anis ja fenkoli halutessasi morttelissa. Lisää ne joukkoon.
- Sekoita taikinaan jauhot. Mikäli taikina tuntuu löysältä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
- Kohota taikinaa liinalla peitettynä 30 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Leivo se tasaiseksi ja jaa 5 osaan. Nosta palat voideltuihin vuokiin, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin. Kohota limppuja liinalla peitettynä tunnin ajan.
- Paista limppuja 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes joululeivät ovat kypsiä.
- Voitele valmiit joululimput siirappi-vesiseoksella.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen joululimpun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat