4,1(14)
Ruotsalaiset sahramipullat
2 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 50 min
Rakastan ruotsalaisten reilua sahraminripottelua. Hyvässä pullassa on oltava häpeämätön kimpale voita, reipas ropsaus kardemummaa ja tuoreita jauhoja juuri sen verran, että taikina on kimmoisaa mutta ei rahtusenkaan verran liian kuivaa. Juhlapullaan lisäsin myös hillottua appelsiininkuorta ja sukaatteja.
22.11.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
250 gvoita
5 dlmaitoa (täysmaitoa)
50 ghiivaa
0,5 gsahramia (+ 1 1/2 rkl kuumaa vettä)
3/4 tlsuolaa
1 1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
1 1/2 rklkardemummaa (jauhettua)
17 dlvehnäjauhoja
2 1/2 dlhillottua appelsiininkuorta ja sukaatteja
Voiteluun ja koristeluun
1 kplkananmuna
rusinoita

Ruotsalaiset sahramipullat – ohje:

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää voisulaan maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi.
  2. Kaada voi-maitoseos yleiskoneen kulhoon tai tilavaan kulhoon. Yleiskoneella taikinaan saa paremman sitkon ja leipominen käy joutuisammin. Voit myös valmistaa taikinan käsin
  3. Murenna rasva-maitoseokseen hiiva ja sekoita tasaiseksi. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan ja lisää se leivontakulhoon. Lisää suola, sokeri, kananmunat ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää taikinaan suurin osa jauhoista, hillottu appelsiininkuori ja sukaatit.
  5. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia ja lisää loput jauhot. Anna koneen käydä, kunnes taikina on kiiltävää, kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
  6. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi vedottomassa ja lämpimässä paikassa, noin tunnin ajan.
  7. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina pienemmiksi paloiksi ja pyörittele palat tangoiksi. Muotoile taikinasta S-kirjaimen muotoisia pullia tai muita kuvioita. Koristele pullat halutessasi rusinoilla. Paina rusinat syvälle, jotta ne eivät irtoa kohottamisen ja paistamisen aikana.
  8. Nosta pullat leivinpaperoidulle pellille. Kohota pullia peitettynä vielä 30 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  9. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Paista pullia uunin keskitasolla 8–10 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.
  10. Anna pullien jäähtyä peitettyinä, jotta ne pysyvät pehmeinä ja tuoreina pidempään. 

Sahramipullat ovat parhaimmillaan mahdollisimman tuoreina. Voit pakastaa osan vastapaistetuista ja jäähtyneistä pullista tulevaa käyttöä varten.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo