Kotivinkki

Helposti valmista puolivalmisteista



Helposti valmista puolivalmisteista

Ota kaupan puolivalmisteet avuksesi ja valmista arjen ateriat pikapikaa. Väritä ja mausta lopputulos vihanneksilla ja hedelmillä.
Teksti Kotivinkki

Tuunattu pinaattikeitto 4 hengelle | 20 min

Tarvitset: n. 1 l (2 prk) valmista pinaattikeittoa 50 g tuoretta pinaattia 2 dl ruokakermaa rouhittua mustapippuria tarjoiluun n. 2 dl valmiita krutonkeja 4 keitettyä kananmunaa

1. Huuhdo ja hienonna pinaatti. Kuumenna keitto pakkausten ohjeiden mukaisesti. 2. Lisää kerma, pinaatti sekä pippuri keittoon ja kuumenna. 3. Kuori ja paloittele kananmunat. Tarjoa keitto kuumana krutonkien ja kananmunien kanssa.

Tonnikalasalaatti 4 hengelle | 10 min

Tarvitset: 2 ps (yhteensä n. 300 g) valmista salaattisekoitusta 2 prk (á 220 g) tonnikalaa 4 keitettyä kananmunaa 2 maustekurkkua rouhittua mustapippuria kastike 1 dl kermaviiliä 2 rkl majoneesia

1. Asettele salaattisekoitus tarjoiluastiaan. Valuta tonnikala ja asettele se salaatille. 2. Lohko kananmunat ja viipaloi maustekurkut. Asettele molemmat salaattipedille. Rouhi päälle mustapippuria. 3. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.

Lohipasta 4 hengelle | 20 min

Tarvitset: 2 ps (yht. n. 500 g) tuorepastaa, esimerkiksi pinaattinauhapastaa 250 g kylmäsavulohta 2 rkl pinjansiemeniä 2 dl ruokakermaa rouhittua mustapippuria pari basilikan oksaa

1. Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. 2. Viipaloi lohi. Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla pari minuuttia. Heiluttele pannua, etteivät siemenet pala. 3. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää pasta kattilaan ja sekoita. Lisää joukkoon lohi ja mustapippuri. Ripottele annosten päälle pinjasiemeniä ja basilikan lehtiä.

Broilerivokki 4 hengelle | 30 min

Tarvitset: 400 g broilerinsuikaleita 1 ½ rkl öljyä 1 ½ rkl vihreää currya (valmiskastiketta) 2 paprikaa, esimerkiksi punainen ja keltainen 200 g parsakaalia 100 g kesäkurpitsaa 1 dl appelsiinimehua soijakastiketta 1 tl rouhittuja korianterin siemeniä 100 g kokojyvänuudeleita

1. Kuumenna öljy pannulla. Sekoita currykastike joukkoon. Lisää broilerinsuikaleet pannulle ja kypsennä noin viisi minuuttia. 2. Huuhdo ja paloittele paprikat, parsakaali ja kesäkurpitsa. Lisää ne pannulle ja sekoita. Lisää pannulle appelsiinimehu, soijakastike ja mausteet. Kypsennä noin kahdeksan minuuttia. 3. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta ja sekoita ne broileriseoksen kanssa.

Poropaistos 4 hengelle | 30 min

Tarvitset: 500 g pakastettua poronkäristyslihaa rasvaa paistamiseen 500 g pakastettuja vokkivihanneksia 1 dl vettä 1 kasvisliemikuutio rouhittua mustapippuria rouhittuja kuminansiemeniä suolaa

1. Kuumenna rasva pannulla. Lisää joukkoon jäiset poronlihat. Kypsennä lihoja, kunnes ne ovat kauniin ruskeita, noin 8–10 minuuttia. 2. Sulata vihannekset pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää vihannekset, vesi, kasvisliemikuutio, pippuri, kuminansiemenet ja suola pannulle. 3. Hauduta paistosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia ja sekoita välillä.

Herkkukakku 6–8 hengelle | 15 min

Tarvitset: 1 valmis kuivakakku (n. 500 g), esimerkiksi Pirkan suklaahippukakku 1 prk (400/240 g) ananaspaloja omassa mehussaan 200 g cantaloupemelonia 1 prk valmiiksi maustettua vaniljarahkaa

1. Leikkaa kakku pitkittäin kolmeen levyyn. Valuta ananakset ja ota liemi talteen. Kuori ja paloittele meloni. 2. Kostuta pohjalevy ananasten mehulla. Laita puoli purkkia rahkaa päälle. Aseta rahkan päälle ananas- ja melonipaloja. 3. Laita seuraava levy päälle ja laita täytteet samalla tavoin. Laita kansilevy kakun päälle.

Katso myös:

Arkiruoka haltuun

Julkaistu: 10.9.2013