Ruoka
Kotivinkki

Arjen lihapulla-pastavuoka – vartissa uuniin!

40 min
0
0

Arjen lihapulla-pastavuoka – vartissa uuniin!

Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos
Lihapulla-pastavuoka toimii loistavasti kiireisenä arkipäivänä. Pastavuoassa makea chilikastike antaa ryhtiä valmiille lihapyöryköille ja basilika viimeistelee pastan.

Ainekset (5 annosta)

  • 300 g tagliatellepastaa
  • suolaa
  • voita vuoan voiteluun
  • 2 tlk tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 2 dl vettä
  • ½ basilikaruukku
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • (1–2 rkl makeaa chilikastiketta)
  • 1 pkt valmiita lihapyöryköitä (350 g)

Päälle

  • 1 dl juustoraastetta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

1. Kiehauta suolalla maustettua vettä ja keitä spagetti puolikypsäksi, noin 4 minuuttia. Valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan.

3. Pastan kiehuessa kumoa tomaattimurskat kattilaan. Lisää vesi, basilika, suola ja pippuri. Lisää halutessasi chilikastiketta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja soseuta sauvasekoittimella. Kumoa kastike pastan päälle vuokaan ja lisää päälle lihapullat.

3. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele lihapulla-pastavuoka basilikalla.

MITÄ PIDIT?
0