Kotivinkki

Arjen lihapulla-pastavuoka – vartissa uuniin!

40 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen25 min
Lihapulla-pastavuoka toimii loistavasti kiireisenä arkipäivänä. Pastavuoassa makea chilikastike antaa ryhtiä valmiille lihapyöryköille ja basilika viimeistelee pastan.
4.5
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (5 annosta)

  • 300 g tagliatellepastaa
  • suolaa
  • voita vuoan voiteluun
  • 2 tlk tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 2 dl vettä
  • ½ basilikaruukku
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • (1–2 rkl makeaa chilikastiketta)
  • 1 pkt valmiita lihapyöryköitä (350 g)

Päälle

  • 1 dl juustoraastetta
Tulosta

1. Kiehauta suolalla maustettua vettä ja keitä spagetti puolikypsäksi, noin 4 minuuttia. Valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan.

3. Pastan kiehuessa kumoa tomaattimurskat kattilaan. Lisää vesi, basilika, suola ja pippuri. Lisää halutessasi chilikastiketta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja soseuta sauvasekoittimella. Kumoa kastike pastan päälle vuokaan ja lisää päälle lihapullat.

3. Ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele lihapulla-pastavuoka basilikalla.

MITÄ PIDIT?
4.5