Lohicarbonara – tuunaa italialainen klassikkopasta uuteen uskoon kylmäsavulohella
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Lohicarbonara on kalaversio pasta carbonarasta eli miilunpolttajan spagetista. Helppo pasta on valmis vain 20 minuutissa, eikä kauppalistan pituuskaan ala pyörryttää. Kokeile ja jää koukkuun!
3.8
Kuvat
Julkaistu 8.1.2020

Lohicarbonara – tuunaa italialainen klassikkopasta uuteen uskoon kylmäsavulohella
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lohicarbonara
- 400 gspagettia
- 300 gkylmäsavulohta
- 3kevätsipulia
- 3munaa
- 1 dlruokakermaa
- 1 dlpecorinoa tai parmesaania raasteena
- ½ tlmustapippuria
Pinnalle
- 2 rklpecorino- tai parmesaaniraastetta tai -lastuja
Lohicarbonara valmistetaan näin:
- Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa lohi suikaleiksi ja kevätsipulit viipaleiksi.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
- Lisää kerma, juustoraaste ja mustapippuri.
- Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Kun pasta ei ole enää tulikuumaa, lisää kermaseos ja sekoita.
- Lisää lohipalat ja kevätsipulit.
- Viimeistele lohicarbonara-annokset pecorinolla tai parmesaanilla. Tarjoa heti.

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
Maku

Sitruunainen lohipasta – runsas mutta raikas arkiruoka, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki

Lohipasta – helpon reseptin salaisuus on Koskenlaskija-sulatejuusto
Maku

Purjo-carbonara
Maku

Punajuuri-lohipasta – upean purppurainen, piparjuurella maustettu pasta hellii makuhermoja
Maku

Helppo pasta carbonara – klassikko, joka on lautasilla 15 minuutissa!
Kotivinkki

Helppo lohipasta – kurvaa kotiin kalahyllyn kautta ja valmista herkullinen kastike pastan poristessa
Kotivinkki

Pekonipasta toimii takuulla – paprika ja punasipuli tekevät kastikkeesta entistäkin maukkaamman!
Meillä kotona