Maku

Lohicarbonara – tuunaa italialainen klassikkopasta uuteen uskoon kylmäsavulohella

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Lohicarbonara on kalaversio pasta carbonarasta eli miilunpolttajan spagetista. Helppo pasta on valmis vain 20 minuutissa, eikä kauppalistan pituuskaan ala pyörryttää. Kokeile ja jää koukkuun!
3
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Lohicarbonara

  • 400 gspagettia
  • 300 gkylmäsavulohta
  • 3kevätsipulia
  • 3munaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 dlparmesaania raasteena
  • ½ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 2 rklparmesaaniraastetta tai -lastuja
Tulosta

Lohicarbonara valmistetaan näin:

  1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa lohi suikaleiksi ja kevätsipulit viipaleiksi.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  4. Lisää kerma, juustoraaste ja mustapippuri.
  5. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Kun pasta ei ole enää tulikuumaa, lisää kermaseos ja sekoita.
  6. Lisää lohipalat ja kevätsipulit.
  7. Viimeistele lohicarbonara-annokset parmesaanilla. Tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
3