Maku

Porkkanapeltileipä – porkkanasose tekee leivästä ihanan mehevän

1 h 20 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 5 min
Porkkanapeltileipä on maukas ja helppo valmistaa: sujauta leipätaikinaan porkkanasosetta, taputtele pellille, ripottele pinnalle siemeniä ja paista.
MA
MU
4.3
0
Julkaistu 22.3.2019


Reseptin ainekset (20 palaa)

Porkkanapeltileivän taikina

  • 500 gporkkanasosetta
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 rklhunajaa tai siirappia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 dlkurpitsansiemensiä
  • 1 dlauringonkukansiemeneniä
  • 9 dlhiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle

  • ½ dlkurpitsansiemeniä
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
Tulosta

Porkkanapeltileipä leivotaan helposti näin:

  1. Lämmitä porkkanasose kädenlämpöiseksi. Sekoita murennettu hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola ja öljy.
  2. Hienonna kurpitsansiemeniä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja auringonkukansiemenet taikinaan. Alusta joukkoon jauhot vähitellen.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  4. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (30 cm x 40 cm) levyksi. Anna kohota vielä 15 minuuttia liinan alla.
  5. Tee taikinaan annospalaviillot esimerkiksi taikinapyörällä.
  6. Ripottele pinnalle kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä.
  7. Paista porkkanapeltileipää 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Kommentoi »