Maku

Porkkanapeltileipä – porkkanasose tekee leivästä ihanan mehevän

1 h 20 min
MA
MU
5
0

Porkkanapeltileipä on maukas ja helppo valmistaa: sujauta leipätaikinaan porkkanasosetta, taputtele pellille, ripottele pinnalle siemeniä ja paista.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (20 palaa)

Porkkanapeltileivän taikina

  • 500 gporkkanasosetta
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 rklhunajaa tai siirappia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 dlkurpitsansiemensiä
  • 1 dlauringonkukansiemeneniä
  • 9 dlhiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle

  • ½ dlkurpitsansiemeniä
  • ½ dlauringonkukansiemeniä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Porkkanapeltileipä leivotaan helposti näin:

  1. Lämmitä porkkanasose kädenlämpöiseksi. Sekoita murennettu hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola ja öljy.
  2. Hienonna kurpitsansiemeniä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja auringonkukansiemenet taikinaan. Alusta joukkoon jauhot vähitellen.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  4. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (30 cm x 40 cm) levyksi. Anna kohota vielä 15 minuuttia liinan alla.
  5. Tee taikinaan annospalaviillot esimerkiksi taikinapyörällä.
  6. Ripottele pinnalle kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä.
  7. Paista porkkanapeltileipää 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5