


Porkkanapeltileipä – porkkanasose tekee leivästä ihanan mehevän
1 h 20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 5 min
Porkkanapeltileipä on maukas ja helppo valmistaa: sujauta leipätaikinaan porkkanasosetta, taputtele pellille, ripottele pinnalle siemeniä ja paista.
Reseptin ainekset
20 palaa
Porkkanapeltileivän taikina
500 g
porkkanasosetta
25 g
tuorehiivaa
1 rkl
hunajaa tai siirappia
1 tl
suolaa
½ dl
oliiviöljyä
1 dl
kurpitsansiemensiä
1 dl
auringonkukansiemeneniä
9 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
½ dl
kurpitsansiemeniä
½ dl
auringonkukansiemeniä
Porkkanapeltileipä leivotaan helposti näin:
- Lämmitä porkkanasose kädenlämpöiseksi. Sekoita murennettu hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola ja öljy.
- Hienonna kurpitsansiemeniä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja auringonkukansiemenet taikinaan. Alusta joukkoon jauhot vähitellen.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (30 cm x 40 cm) levyksi. Anna kohota vielä 15 minuuttia liinan alla.
- Tee taikinaan annospalaviillot esimerkiksi taikinapyörällä.
- Ripottele pinnalle kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä.
- Paista porkkanapeltileipää 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat