Kotivinkki

Liha-perunasosepelti – jätä vuoka kaappiin ja valmista suosikkiruoka rapeapintaisena pikaversiona

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Liha-perunasosepelti valmistetaan nimensä mukaisesti pellillä, jolloin ruoka kypsyy nopeammin kuin syvässä vuoassa. Myös sitä kaikkein parasta herkkua, eli rapeaa pintaa, riittää tässä versiossa jokaiselle ruokailijalle.
4
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 pss (600 g)pakasteperunamuusiaineksia
  • 2 rklvoita
  • 1 rklhienonnettua timjamia
  • 300 gjauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 prklranskankermaa
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 rkldijoninsinappia
Tulosta

Liha-perunasosepelti valmistetaan näin:

  1. Valmista muusi pussin ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon voi ja timjami.
  2. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä muusi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä jauheliha muusin päälle. Mausta ranskankerma ripauksella suolaa ja sinappia ja lusikoi seos jauhelihan päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »