Liha-perunasosepelti – jätä vuoka kaappiin ja valmista suosikkiruoka rapeapintaisena pikaversiona
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minLiha-perunasosepelti valmistetaan nimensä mukaisesti pellillä, jolloin ruoka kypsyy nopeammin kuin syvässä vuoassa. Myös sitä kaikkein parasta herkkua, eli rapeaa pintaa, riittää tässä versiossa jokaiselle ruokailijalle.
3.5
Kuvat
Julkaistu 2.3.2020

Liha-perunasosepelti – jätä vuoka kaappiin ja valmista suosikkiruoka rapeapintaisena pikaversiona
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 pss (600 g)pakasteperunamuusiaineksia
- 2 rklvoita
- 1 rklhienonnettua timjamia
- 300 gjauhelihaa
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- 1 prklranskankermaa
- ¼ tlsuolaa
- 1 rkldijoninsinappia
Liha-perunasosepelti valmistetaan näin:
- Valmista muusi pussin ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon voi ja timjami.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä muusi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä jauheliha muusin päälle. Mausta ranskankerma ripauksella suolaa ja sinappia ja lusikoi seos jauhelihan päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Härkis-perunasoselaatikko on vegaaninen versio lapsuuden suosikkilaatikosta
Maku

Perunasoselaatikko
Kotivinkki

Mausteinen peruna-jauhelihalaatikko
Maku

Peruna-jauhelihalaatikko – superhyvä arkiruoka
Maku

Jauheliha-kasvissoselaatikko
Maku

Paprika-jauhelihaperunalaatikko
Kotivinkki

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku

Kaalilaatikko pannulla – tutun klassikkoruoan pikaversio
Maku