Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Punajuurikeitto on sosesoppa parhaimmillaan! Simppeli keitto keitetään valmiista punajuurisoseesta pöytään vain 20 minuutissa. Appelsiinimehu tuo annokseen sopivasti hapokkuutta.
GL
KA
MU
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.11.2019

Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla
Reseptin ainekset (3–4 annosta)
- 1 pkt (500 g)punajuuri- tai punajuuri-perunasosetta
- 3 dlvettä
- 1 rklkasvisfondia
- 1 tlappelsiinin kuorta raastettuna
- 1 dlappelsiinin mehua
- 1 dl (à 350 g)ruokarahkaa (Valio)
- 1 tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
Viimeistely
- 3 rklruokarahkaa
Punajuurikeitto valmistetaan näin:
- Kuumenna punajuurisose, vesi ja fondi kattilassa.
- Lisää appelsiinin kuoriraaste, mehu ja ruokarahka.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna kiehuvaksi.
- Tarjoa keiton kanssa ruokarahkaa ja tuoretta leipää.

Broileriborssi – klassinen punajuurikeitto saa ruokaisuutta ja makua kanankoivista
Kotivinkki

Mausteinen makkara-punajuurikeitto ihastuttaa purppuralla värillään ja herkullisella maullaan
Maku

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään
Maku

Punajuuripyörykät – mehevät kasvispallerot pyöritetään punajuurista ja linsseistä
Maku

Appelsiini-punajuurimosaiikki
Maku

Possu-punajuuripata hautuu herkulliseksi liedellä – kärsivällinen kokki palkitaan mehevällä lopputuloksella!
Kotivinkki

Pikaborssikeitto
Maku

Se paras punajuurisosekeitto
Kotivinkki