Punajuurikeitto

1 h
2.8
2

Punajuurikeitto

GL
KA
MU
2
2.8
Teksti Markku Salo
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gpunajuurta
  • 150 gpalsternakkaa
  • 300 gperunaa (Rosamunda)
  • 2 kplomenaa (hapanta)
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 15 dlvettä
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlinkivääriä
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 2 dlruokakermaa

Pinnalle

  • 100 gsmetanaa
  • 2 rklkapriksia
  • 30 gpurjoa (renkaina)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Kuori, raasta tai lohko juurekset, perunat ja omenat.

Silppua sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Kumoa kaikki juurekset mukaan, lisää vesi. Mausta ja keitä kypsiksi.

Soseuta ainekset tasaiseksi keitoksi. Lisää kerma ja kuumenna.

Koristele punajuurikeitto vatkatulla smetanalla, kapriksilla ja purjorenkailla.

MITÄ PIDIT?
2.8
Katso myös nämä