Maku

Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Punajuurikeitto on sosesoppa parhaimmillaan! Simppeli keitto keitetään valmiista punajuurisoseesta pöytään vain 20 minuutissa. Appelsiinimehu tuo annokseen sopivasti hapokkuutta.
GL
KA
MU
3.2
0
Julkaistu: 5.11.2019


Ainekset (3–4 annosta)

  • 1 pkt (500 g)punajuuri- tai punajuuri-perunasosetta
  • 3 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 tlappelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 dlappelsiinin mehua
  • 1 dl (à 350 g)ruokarahkaa (Valio)
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Viimeistely

  • 3 rklruokarahkaa
Tulosta

Punajuurikeitto valmistetaan näin:

  1. Kuumenna punajuurisose, vesi ja fondi kattilassa.
  2. Lisää appelsiinin kuoriraaste, mehu ja ruokarahka.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Tarjoa keiton kanssa ruokarahkaa ja tuoretta leipää.
Kommentoi »