3,5(13)
Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
20 min
Punajuurikeitto on sosesoppa parhaimmillaan! Simppeli keitto keitetään valmiista punajuurisoseesta pöytään vain 20 minuutissa. Appelsiinimehu tuo annokseen sopivasti hapokkuutta.
5.11.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
3–4 annosta
1 pkt (500 g)punajuuri- tai punajuuri-perunasosetta
3 dlvettä
1 rklkasvisfondia
1 tlappelsiinin kuorta raastettuna
1 dlappelsiinin mehua
1 dl (à 350 g)ruokarahkaa (Valio)
1 tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
Viimeistely
3 rklruokarahkaa

Punajuurikeitto – ohje:

  1. Kuumenna punajuurisose, vesi ja fondi kattilassa.
  2. Lisää appelsiinin kuoriraaste, mehu ja ruokarahka.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Tarjoa punajuurikeiton kanssa ruokarahkaa ja tuoretta leipää.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo