Maku

Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Punajuurikeitto on sosesoppa parhaimmillaan! Simppeli keitto keitetään valmiista punajuurisoseesta pöytään vain 20 minuutissa. Appelsiinimehu tuo annokseen sopivasti hapokkuutta.
GL
KA
MU
3.17
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (3–4 annosta)

  • 1 pkt (500 g)punajuuri- tai punajuuri-perunasosetta
  • 3 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 tlappelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 dlappelsiinin mehua
  • 1 dl (à 350 g)ruokarahkaa (Valio)
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Viimeistely

  • 3 rklruokarahkaa
Tulosta

Punajuurikeitto valmistetaan näin:

  1. Kuumenna punajuurisose, vesi ja fondi kattilassa.
  2. Lisää appelsiinin kuoriraaste, mehu ja ruokarahka.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Tarjoa keiton kanssa ruokarahkaa ja tuoretta leipää.
MITÄ PIDIT?
3.17