


Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla
20 min
Punajuurikeitto on sosesoppa parhaimmillaan! Simppeli keitto keitetään valmiista punajuurisoseesta pöytään vain 20 minuutissa. Appelsiinimehu tuo annokseen sopivasti hapokkuutta.
Reseptin ainekset
3–4 annosta
1 pkt (500 g)
punajuuri- tai punajuuri-perunasosetta
3 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
1 tl
appelsiinin kuorta raastettuna
1 dl
appelsiinin mehua
1 dl (à 350 g)
ruokarahkaa (Valio)
1 tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Viimeistely
3 rkl
ruokarahkaa
Punajuurikeitto – ohje:
- Kuumenna punajuurisose, vesi ja fondi kattilassa.
- Lisää appelsiinin kuoriraaste, mehu ja ruokarahka.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuumenna kiehuvaksi.
- Tarjoa punajuurikeiton kanssa ruokarahkaa ja tuoretta leipää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat