Maku

Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla

20 min
GL
KA
MU
3.2
0

Punajuurikeitto on sosesoppa parhaimmillaan! Simppeli keitto keitetään valmiista punajuurisoseesta pöytään vain 20 minuutissa. Appelsiinimehu tuo annokseen sopivasti hapokkuutta.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (3–4 annosta)

  • 1 pkt (500 g)punajuuri- tai punajuuri-perunasosetta
  • 3 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 tlappelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 dlappelsiinin mehua
  • 1 dl (à 350 g)ruokarahkaa (Valio)
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Viimeistely

  • 3 rklruokarahkaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Punajuurikeitto valmistetaan näin:

  1. Kuumenna punajuurisose, vesi ja fondi kattilassa.
  2. Lisää appelsiinin kuoriraaste, mehu ja ruokarahka.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Tarjoa keiton kanssa ruokarahkaa ja tuoretta leipää.
MITÄ PIDIT?
3.2