


Lohimunakas – tee helppoakin helpommasta arkiruoasta ylellisempi kylmäsavulohella ja piparjuurituorejuustolla
15 min
Lohimunakas saa makua piparjuurituorejuustosta, jota löytyy sekä munakkaasta itsestään että munakkaan päältä lohen seurasta. Viimeisestä silauksesta huolehtivat munakkaan päälle ripoteltavat tilli ja rucola.
Reseptin ainekset
2–3 annosta
Munakas
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
6
kananmunaa
½ rs
piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 rkl
maitoa tai vettä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Pinnalle
150 g
kylmäsavulohiviipaleita
½ rs
piparjuurituorejuustoa
½ dl
tuoretta tilliä
½ dl
rucolaa
Lohimunakas – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla (Ø 24 cm) ja kuullota sipulit. Paista pari minuuttia.
- Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, neste, suola ja pippuri.
- Kaada munaseos kuumalle pannulle. Siirtele massaa paistinlastalla reunoilta keskelle niin, että reunoille valuu aina hyytymätöntä munaa.
- Kun munakas on hyytynyt lähes kokonaan, sammuta liesi ja anna hyytyä pannussa vielä muutama minuutti.
- Lisää munakkaan pinnalle lohiviipaleita ja lusikoi päälle tuorejuustonokareita. Viimeistele lohimunakas tillillä ja rucolalla.
Vinkki!
Mitä kuumemmalla pannulla ja nopeammin munakkaan paistat, sitä kuohkeamman siitä saat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat