Kotivinkki

Lohimunakas – tee helppoakin helpommasta arkiruoasta ylellisempi kylmäsavulohella ja piparjuurituorejuustolla

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Lohimunakas saa makua piparjuurituorejuustosta, jota löytyy sekä munakkaasta itsestään että munakkaan päältä lohen seurasta. Viimeisestä silauksesta huolehtivat munakkaan päälle ripoteltavat tilli ja rucola.
GL
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (2–3 annosta)

Munakas

  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
  • 6kananmunaa
  • ½ rspiparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • 2 rklmaitoa tai vettä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 150 gkylmäsavulohiviipaleita
  • ½ rspiparjuurituorejuustoa
  • ½ dltuoretta tilliä
  • ½ dlrucolaa
Tulosta

Lohimunakas valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla (Ø 24 cm) ja kuullota sipulit. Paista pari minuuttia.
  2. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, neste, suola ja pippuri.
  3. Kaada munaseos kuumalle pannulle. Siirtele massaa paistinlastalla reunoilta keskelle niin, että reunoille valuu aina hyytymätöntä munaa.
  4. Kun munakas on hyytynyt lähes kokonaan, sammuta liesi ja anna hyytyä pannussa vielä muutama minuutti.
  5. Lisää munakkaan pinnalle lohiviipaleita ja lusikoi päälle tuorejuustonokareita. Viimeistele tillillä ja rucolalla.

Vinkki!

Mitä kuumemmalla pannulla ja nopeammin munakkaan paistat, sitä kuohkeamman siitä saat.

MITÄ PIDIT?
0