


Pikaramen – oikaise hieman ja valmista japanilainen nuudelikeitto vain 20 minuutissa
20 min
Pikaramen valmistuu nopeasti grillatuista broilerinkoivista. Misokeittoaineksista saa helposti aidon japanilaisen liemen, joten tämä hieman oikaistu arkiversio ei häviä maussakaan aidolle nuudelikeitolle.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pikaramen
100 g
ramen-nuudelia
2
grillattua broilerinkoipea
100 g
siitakesieniä ( tai herkkusieniä)
1 ps (80 g)
babypinaattia
2
kevätsipulia
1 l
kanalientä
3 ps (á 18 g)
misokeittoaineksia
2 rkl
limenmehua
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesaminsiemenöljyä
2
keitettyä kananmunaa
4 rkl
paahdettua sipulirouhetta
(tuoretta chiliä)
Pikaramen valmistuu näin:
- Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja huuhtaise kylmällä vedellä.
- Irrottele broilerinkoivista lihat luista ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Huuhtele siitakesienet tarvittaessa ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Hienonna kevätsipulit.
- Kiehauta kanaliemi. Lisää liemen joukkoon misokeittoainekset, limen mehu, soija ja siitakesienet. Keitä 5 minuuttia.
- Annostele keittokulhojen pohjalle grillattua broileria, ramennuudeleita ja pinaattia. Kaada kuuma liemi päälle. Valuta seesaminsiemenöljyä pinnalle.
- Laita keittoannosten päälle puolikkaat, keitetyt kananmunat, kevätsipulia ja paahdettua sipulia. Halutessasi viipaloi tuoretta chiliä pinnalle.
Näin valmistat nuudelit
Nuudelien maussa ja rakenteessa on eroja riippuen siitä, mistä ne on valmistettu. Nyrkkisääntönä voin sanoa, että nopeasti kypsyvät nuudelit keitetään, valutetaan ja huuhdotaan aina ennen ruokaan lisäämistä, jolloin niiden rakenne pysyy irtonaisena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat