Ruoka
Maku

Papu-pestopasta – genovalainen klassikko eli trofie al pesto

20 min
0
0

Papu-pestopasta – genovalainen klassikko eli trofie al pesto

KA
MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Papu-pestopastassa maistuvat peston lisäksi myös vihreät pavut ja peruna. Kannattaa kokeilla!

Ainekset (4 annosta)

  • 1 Rosamunda-peruna
  • 200 gtrofie- tai spiraalipastaa
  • 1 ps (200 g)vihreitä papuja (pakaste)
  • 1 prk (190 g)pestokastiketta
  • ½ dlkeitinvettä
  • 2 dlparmesaania raastettuna
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Papu-pestopasta valmistuu näin:

  1. Kuori ja kuutioi peruna. Kiehauta 6 dl vettä korkeareunaisessa paistinpannussa.
  2. Lisää perunat ja keitä kannen alla 5 minuuttia. Lisää pasta ja keitä 5 minuuttia. Lisää pavut ja jatka vielä 3–4 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.
  3. Kaada pesto kulhoon ja lisää sekaan ½ desiä keitinvettä.
  4. Kaada pastaseos lävikköön ja siitä kulhoon peston joukkoon. Lisää parmesaaniraaste ja nostele pasta sekaisin. Viimeistele halutessasi pippurilla.

MITÄ PIDIT?
0