Kotivinkki

Paimenen paistos italialaisittain – uusi, herkullinen arkiruokasuosikki!

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Kokoa paimenen paistos italialaisittain viikonloppuna jääkaappiin ja nosta se maanantai-iltana uuniin, säästät arki-illan aikaa ja tiskiä. Valmiista muusijauheesta paistos syntyy nopeasti.
MU
3.6
0


Ainekset (4–5 annosta)

  • 1sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2varsisellerin vartta
  • 400 gbroilerin jauhelihaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 2 tlkuivattua basilikaa
  • 1 rskirsikkatomaatteja
  • 9 dlvettä
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 pssperunamuusijauhetta (esim. Mummon muusi, à 105 g)
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • 2 rklvoita

Lisäksi

  • voita vuoan voiteluun
Tulosta

Paimenen paistos italialaisittain valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko varsiselleri. Paista broilerin jauheliha kypsäksi öljyssä. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista muutama minuutti.
  2. Levitä jauheliha voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele kokonaiset kirsikkatomaatit jauhelihaseoksen päälle.
  3. Kiehauta kattilassa vesi ja kerma. Vispilöi muusijauheet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta muusi raastetulla sitruunankuorella.
  4. Lusikoi muusi uunivuokaan jauhelihan ja tomaattien päälle. Laita muutama voinokare paistoksen pinnalle. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3.55
Kommentoi »