


Paimenen paistos italialaisittain – uusi, herkullinen arkiruokasuosikki!
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Kokoa paimenen paistos italialaisittain viikonloppuna jääkaappiin ja nosta se maanantai-iltana uuniin, säästät arki-illan aikaa ja tiskiä. Valmiista muusijauheesta paistos syntyy nopeasti.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
400 g
broilerin jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 tl
kuivattua basilikaa
1 rs
kirsikkatomaatteja
9 dl
vettä
2 dl
ruokakermaa
2 pss
perunamuusijauhetta (esim. Mummon muusi, à 105 g)
2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
voita
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
Paimenen paistos italialaisittain valmistetaan näin:
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko varsiselleri. Paista broilerin jauheliha kypsäksi öljyssä. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää mausteet.
- Levitä jauheliha voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele kokonaiset kirsikkatomaatit jauhelihaseoksen päälle.
- Kiehauta kattilassa vesi ja kerma. Vispilöi muusijauheet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta muusi raastetulla sitruunankuorella.
- Lusikoi muusi uunivuokaan jauhelihan ja tomaattien päälle. Laita muutama voinokare paistoksen pinnalle. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat