Kokoa paimenen paistos italialaisittain viikonloppuna jääkaappiin ja nosta se maanantai-iltana uuniin, säästät arki-illan aikaa ja tiskiä. Valmiista muusijauheesta paistos syntyy nopeasti.
2 pssperunamuusijauhetta (esim. Mummon muusi, à 105 g)
2 tlraastettua sitruunankuorta
2 rklvoita
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
Paimenen paistos italialaisittain valmistetaan näin:
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko varsiselleri. Paista broilerin jauheliha kypsäksi öljyssä. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää mausteet.
Levitä jauheliha voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele kokonaiset kirsikkatomaatit jauhelihaseoksen päälle.
Kiehauta kattilassa vesi ja kerma. Vispilöi muusijauheet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta muusi raastetulla sitruunankuorella.
Lusikoi muusi uunivuokaan jauhelihan ja tomaattien päälle. Laita muutama voinokare paistoksen pinnalle. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.