


Suklainen jouluhalko – ranskalaisen klassikkojälkkärin helppo versio tarjoaa makeaa mahan täydeltä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Suklainen jouluhalko valmistuu vikkelästi kääretorttupohjaan. Tämän jouluhalkoreseptin kruunaavat vadelma, tumma suklaa, kerma ja rahka. Maailman paras jouluhalko antaa koristeluun vapaat kädet, joten voit oikoa mausta tinkimättä – lastaa rullan päälle vaikka kirsikoita, pähkinöitä tai vadelmia.
Reseptin ainekset
Noin 10 palaa
Kääretorttu
4
munaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Täyte
¾ dl
vadelmahilloa
200 g
tummaa suklaata
2 dl
vispikermaa
100 g
maitorahkaa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Päälle
100 g
tummaa suklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
tomusokeria
1 rkl
maitoa
Suklainen jouluhalko – ohje:
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Sipaise pinnalle ohut kerros hilloa.
- Valmista täyte. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokeri. Lisää suklaa. Levitä täyte hillon päälle. Kääri rullalle. Nosta tarjoiluvadille saumapuoli alaspäin. Nosta viileään noin puoleksi tunniksi.
- Tee kuorrutus. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää suklaasula. Levitä seos kääretortulle. Tee uurteita tortun pinnalle haarukalla. Koristele suklainen jouluhalko halutessasi paahdetuilla manteleilla.
Suosittelemme myös:
- Tämä helppo jouluhalko syntyy alle tunnissa ja tämä versio jouluhaloista saattaa hyvinkin olla joulun kaunein jälkiruoka.
- Tai miten olisi gluteeniton jouluhalko tai luumuinen jouluhalko?
- Tämä tyylikäs ranskalainen jouluhalko taltuttaa varmasti kovimmankin makeannälän.
- Valkosuklaalla kuorrutettu koivuhalko on jouluhalko suomalaisella vivahteella.
- Koska jouluhalkoresepti perustuu pitkälti kääretorttuun, kannattaa kokeilla leipoa myös tämä granaattiomenakääretorttu, Vihreitä kuulia -kääretorttu tai vadelmalla ja granaattiomenella täytetty jouluinen kääretorttu.
- Joulutorttukakku on juhlien lehtevä vetonaula ja Mille feuille eli tuhatlehtinen kätkee sisäänsä kerroksittain lehtevää taikinaa, vadelmia ja kermaista vaahtoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat