Kotivinkki

Suklainen jouluhalko – ranskalaisen klassikkojälkkärin helppo versio tarjoaa makeaa mahan täydeltä

1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Suklainen jouluhalko valmistuu vikkelästi kääretorttupohjaan. Täytteessä maistuvat vadelma, tumma suklaa, kerma ja rahka. Koristelussa voit oikoa mausta tinkimättä – lastaa rullan päälle vaikka kirsikoita, pähkinöitä tai vadelmia.
KA
0
0
Julkaistu: 11.12.2020


Ainekset (Noin 10 palaa)

Kääretorttu

  • 4munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 3 rklsokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • ¾ dl vadelmahilloa
  • 200 gtummaa suklaata
  • 2 dlvispikermaa
  • 100 gmaitorahkaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Päälle

  • 100 gtummaa suklaata
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 150 gtomusokeria
  • 1 rklmaitoa
Tulosta

Suklainen jouluhalko leivotaan näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Sipaise pinnalle ohut kerros hilloa.
  2. Valmista täyte. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokeri. Lisää suklaa. Levitä täyte hillon päälle. Kääri rullalle. Nosta tarjoiluvadille saumapuoli alaspäin. Nosta viileään noin puoleksi tunniksi.
  3. Tee kuorrutus. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää suklaasula. Levitä seos kääretortulle. Tee uurteita tortun pinnalle haarukalla. Koristele suklainen jouluhalko halutessasi paahdetuilla manteleilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää reseptejä? Osta Annin uunissa -leivontakirja nyt Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »