Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklainen jouluhalko – ranskalaisen klassikkojälkkärin helppo versio tarjoaa makeaa mahan täydeltä

1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min

Suklainen jouluhalko valmistuu vikkelästi kääretorttupohjaan. Tämän jouluhalkoreseptin kruunaavat vadelma, tumma suklaa, kerma ja rahka. Maailman paras jouluhalko antaa koristeluun vapaat kädet, joten voit oikoa mausta tinkimättä – lastaa rullan päälle vaikka kirsikoita, pähkinöitä tai vadelmia.

11.12.2020
Reseptin ainekset
Noin 10 palaa
Kääretorttu
4
munaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Täyte
¾ dl
vadelmahilloa
200 g
tummaa suklaata
2 dl
vispikermaa
100 g
maitorahkaa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Päälle
100 g
tummaa suklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
tomusokeria
1 rkl
maitoa

Suklainen jouluhalko – ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Sipaise pinnalle ohut kerros hilloa.
  2. Valmista täyte. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka ja sokeri. Lisää suklaa. Levitä täyte hillon päälle. Kääri rullalle. Nosta tarjoiluvadille saumapuoli alaspäin. Nosta viileään noin puoleksi tunniksi.
  3. Tee kuorrutus. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää suklaasula. Levitä seos kääretortulle. Tee uurteita tortun pinnalle haarukalla. Koristele suklainen jouluhalko halutessasi paahdetuilla manteleilla.

Suosittelemme myös:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt