Jouluinen kääretorttu – vadelmalla ja granaattiomenalla täytetty rulla saa ylleen valkoisen lumipeitteen

3 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 30 min
Jouluinen kääretorttu kultapalloineen ja tähtösineen on juhlava herkku. Ranskalaisilla on jouluhalkonsa, meillä on tämä kääretorttu, jonka voi joulun kunniaksi kietaista lumenvalkeaan sokerimassaan.
4.2
0
Julkaistu: 12.12.2019


Reseptin ainekset (noin 8 palaa)

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlmantelijauhetta
  • ½ dlperunajauhoa
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 prk (250 g)mascarponejuustoa
  • 1 dlvadelmahilloa tai -marmeladia
  • 1 dlgranaattiomenan siemeniä

Päälle

  • n. 500 gvalkoista sokerimassaa
  • sokerimassatähtiä
  • koristerakeita
Tulosta

Jouluinen kääretorttu valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään mantelijauhe, perunajauho ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunissa 225 asteessa 5–7 minuuttia.
  3. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa torttulevy paperille. Irrota paistopaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarpone. Ota vajaa puolet seoksesta sivuun päällystä varten. Yhdistä hillo ja granaattiomenan siemenet.
  5. Levitä torttupohjalle hillo ja kermavaahtoseos. Kääri rullalle, kietaise leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.
  6. Levitä ohut kerros kermavaahtoseosta kääretortun pinnalle. Ripottele alustalle tomusokeria ja kauli sokeri massa isoksi levyksi. Nosta se kääretortun päälle. Siisti reunat ja taita ne tortun alle.
  7. Voit painaa lopusta sokerimassasta kuvioita piparimuoteilla tai pyöritellä palloiksi. Kiinnitä ne ja koristerakeet tortun pintaan tomusokerista ja vedestä tehdyn tahnan avulla.
Kommentoi »