


Joulutorttukakku – ja kas, kotoisa suupala muuntautui juhlien lehteväksi vetonaulaksi!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Joulutorttukakku on parhaimmillaan tuoreeltaan, eli tätä herkkua ei kannata säästellä. Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista luumuhilloa!
Reseptin ainekset
6 annosta
3 levyä
valmista voitaikinaa
2 dl
vispikermaa
1 dl
luumuhilloa (ohje alla)
1–2 rkl
tomusokeria
Luumuhillo
200 g
kuivattuja, kivettömiä luumuja
2 dl
vettä
2 rkl
tummaa sokeria
1
kanelitanko
1
tähtianis
Joulutorttukakku – ohje:
- Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön pehmenemään.
- Mittaa kaikki hilloainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä. Poista kanelitanko ja tähtianis. Soseuta hillo sauvasekoittimella.
- Kauli taikinalevyt hieman ohuemmiksi ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja mausta se luumuhillolla (1 dl). Lusikoi seos pursotinpussiin.
- Nosta yksi taikinalevy tarjoilualustalle ja levitä päälle luumuhilloa. Pursota pinnalle luumukermaa. Toista sama toiseen kerrokseen. Nosta levy kanneksi.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Vinkki!
Voit oikaista käyttämällä kaupan luumuhilloa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat