Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulutorttukakku – ja kas, kotoisa suupala muuntautui juhlien lehteväksi vetonaulaksi!

1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min

Joulutorttukakku on parhaimmillaan tuoreeltaan, eli tätä herkkua ei kannata säästellä. Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista luumuhilloa!

13.12.2021
Reseptin ainekset
6 annosta
3 levyä
valmista voitaikinaa
2 dl
vispikermaa
1 dl
luumuhilloa (ohje alla)
1–2 rkl
tomusokeria
Luumuhillo
200 g
kuivattuja, kivettömiä luumuja
2 dl
vettä
2 rkl
tummaa sokeria
1
kanelitanko
1
tähtianis

Joulutorttukakku – ohje:

  1. Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Mittaa kaikki hilloainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä. Poista kanelitanko ja tähtianis. Soseuta hillo sauvasekoittimella.
  3. Kauli taikinalevyt hieman ohuemmiksi ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Vaahdota kerma ja mausta se luumuhillolla (1 dl). Lusikoi seos pursotinpussiin.
  5. Nosta yksi taikinalevy tarjoilualustalle ja levitä päälle luumuhilloa. Pursota pinnalle luumukermaa. Toista sama toiseen kerrokseen. Nosta levy kanneksi.
  6. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Vinkki!

Voit oikaista käyttämällä kaupan luumuhilloa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt