Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo jouluhalko – hieman oikaistu klassikkokakku

45 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 10 min

Helppo jouluhalko syntyy pikkuvaivalla ja on valmis herkutteluun alle tunnissa. Pyöräytä halko rullalle ja nauti!

8.1.2006
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
4 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
pikakahvijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
tuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
2 tl
pikakahvijauhetta
1 rkl
vettä
3 rkl
kahvilikööriä
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohukermaa
Kuorrutus
1 tl
kaakaojauhetta

Helppo jouluhalko – ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipannulle. Paista 225 asteessa 6–8 minuuttia. Levitä pöydälle leivinpaperi ja sirota sille sokeria. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti heti. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuustoon kiehuvaan veteen liuotettu pikakahvijauhe, (likööri) ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita täytteen joukkoon.
  4. Ota 1/3 täytteestä kuorrutusta varten ja säilytä se suljetussa rasiassa jääkaapissa.
  5. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa se kääröksi leivinpaperin avulla. Säilytä rulla jääkaapissa leivinpaperiin ja alumiinifolioon käärittynä tarjoiluun asti.
  6. Nosta jouluhalkorulla tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte jouluhalkon päälle. Tee kuorrutukseen haarukalla koristeraidat. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen jouluhalon resepti sekä herkullinen suklainen jouluhalko!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt