Maku

Helppo jouluhalko – hieman oikaistu klassikkokakku

45 min
4.33
0

Helppo jouluhalko syntyy pikkuvaivalla ja on valmis herkutteluun alle tunnissa. Pyöräytä halko rullalle ja nauti!
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlpikakahvijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
  • 2 tlpikakahvijauhetta
  • 1 rklvettä
  • 3 rklkahvilikööriä
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa

Kuorrutus

  • 1 tlkaakaojauhetta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN10 min

Helppo jouluhalko valmistuu näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipannulle. Paista 225 asteessa 6–8 minuuttia. Levitä pöydälle leivinpaperi ja sirota sille sokeria. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti heti. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuustoon kiehuvaan veteen liuotettu pikakahvijauhe, (likööri) ja sokerit. Vaahdota kerma ja sekoita täytteen joukkoon.
  4. Ota 1/3 täytteestä kuorrutusta varten ja säilytä se suljetussa rasiassa jääkaapissa.
  5. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa se kääröksi leivinpaperin avulla. Säilytä rulla jääkaapissa leivinpaperiin ja alumiinifolioon käärittynä tarjoiluun asti.
  6. Nosta jouluhalkorulla tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte jouluhalkon päälle. Tee kuorrutukseen haarukalla koristeraidat. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen jouluhalon resepti!

MITÄ PIDIT?
4.33