Jouluhalko – joulun kaunein jälkiruoka
2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
2 h Jouluhalko on perinteinen ranskalainen jouluherkku. Jos osaat tehdä kääretortun, onnistut taatusti myös halkohommissa. Sitten vaan leipomaan!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.12.2015

Jouluhalko – joulun kaunein jälkiruoka
Reseptin ainekset (8 annosta)
Jouluhalon suklaakääretorttupohja
- 3kananmunaa
- 1 dlsokeria
- ¾ dlperunajauhoja
- 2 rklkaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
Jouluhalon täyte ja kuorrute
- 200 gmaitosuklaata
- 2appelsiinia
- 2 dlranskankermaa
- 4 dlvaahtoutuvaa kermaa
- kaakaojauhetta
Jouluhalko valmistuu näin:
- Valmista kääretorttupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada ja tasoita taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista torttupohjaa 225-asteessa seitsemän minuuttia.
- Laita pöydälle valmiiksi toinen leivinpaperi ja ripottele sille sokeria. Kumoa valmis torttupohja heti kuumana sokeroidun paperin päälle paistopaperin reunoista pidellen. Poista paistopaperi heti. Anna levyn jäähtyä leivinliinan alla.
- Pilko maitosuklaa metalli- tai lasikulhoon. Nosta kulho höyryävän kuuman vesikattilan päälle. Vesi ei saisi osua astian pohjaan. Anna suklaan sulaa vesihauteessa.
- Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden oranssi kuori. Sekoita kuoriraaste ja ranskankerma hieman jäähtyneeseen suklaasulaan.
- Vaahdota kerma ja lisää se suklaaseokseen rauhallisesi käännellen, jotta vaahto ei laskeudu.
- Levitä täytettä kääretortun pinnalle 1–1 ½ cm paksuudelta, mutta jätä toiselle pitkälle sivulle noin 3 cm ilman täytettä.
- Aloita rullaaminen kohti täyttämätöntä sivua. Tee napakka rulla, kiedo se leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin. Peitä myös loppu täyte ja laita jääkaappiin odottamaan. Anna kääretortun vetäytyä kylmässä 1–2 tuntia.
- Leikkaa kääretortun päät tasaisiksi. Leikkaa päistä sen jälkeen pois vinot palat. Aseta toinen pala tarjoiluvadille kääretortun kylkeen ja toinen hieman kääretortun päälle. Mallaa, näyttääkö kokonaisuus halolta.
- Kuorruta jouluhalko lopulla täytteellä. Pieni voi- tai palettiveitsi on hyvä apuväline. Siilaa jouluhalon päälle halutessasi kaakaojauhetta.

Glögikakku – mehevä jouluherkku
Kotivinkki

Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua
Maku

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Joulun värit ja maut samassa paketissa! Mausteinen glögijuustokakku valmistuu helposti uunissa
Kotivinkki

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku

Joulukakku tekee juhlan! Glögijuustokakku, Helka-tädin hillakakku ja 20 muuta suosikkia perinteisistä uusiin hitteihin

Kahvikaisan paras taatelikakku
Maku

Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Maku

Jouluinen hedelmäkakku – kahvipöydän mehevä herkku
Meillä kotona

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku