Gluteeniton jouluhalko – pähkinäisellä suklaakuorrutuksella aateloidun rullan sisällä ihastuttaa appelsiinin makuinen täyte

14 h
{
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
12 h
Gluteeniton jouluhalko haastaa tutun joululeivonnaisen perinteisen version. Suklaa-kastanjakuorrutus kruunaa tämän ihanuuden. Niin täyteläistä ja vielä gluteenitonta!
GL
0
0


Ainekset (10–12 annosta)

Kääretorttupohja

  • 4kananmunaa (M-koko, huoneenlämpöisiä)
  • 1 ½ dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1 dlhienojakoisia hasselpähkinäjauhoja (esim. Meira tai Risenta)
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa

Täyte

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 2 dltomusokeria
  • 1 tl(luomu)appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna
  • 1 appelsiini

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 prk (noin 284 g)makeutettua kastanjatahnaa (esim. St Dalfour)
  • kokonaisia hasselpähkinöitä
  • (luomu)appelsiinin kuorisuikaleita
Tulosta

Gluteeniton jouluhalko leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti lastalla tasaiseksi.
  3. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä se lastalla tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia tai kunnes levy saa kauniin värin ja on kypsää.
  4. Nosta kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille pohjapuoli ylöspäin. Irrota ylempi leivinpaperi sitten varovasti pohjan päältä.
  5. Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja appelsiininkuori. Poista appelsiinista uloimmat kuoret ja irrota hedelmäviipaleet sitten irti sisemmistä kalvoistaan. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi ja lisää se täytteeseen.
  6. Levitä appelsiini-tuorejuustotäyte jäähtyneelle pohjalevylle. Kääri leivinpaperin avulla tiiviille rullalle. Saat rullasta erityisen tiiviin, kun käärit sen vielä alumiinifolioon.
  7. Nosta kääretorttu peitettynä jääkaappiin odottamaan. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.
  8. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla ja välillä sekoitellen mikrossa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaasula kastanjatahnaan.
  9. Levitä kastanja-suklaatahna kääretortun päälle. Koristele kääretorttu kokonaisilla hasselpähkinöillä ja appelsiininkuorella.
  10. Tarjoa heti tai säilytä peitettynä viileässä. Tarjoa vahvan kahvin kera. Kääretorttu säilyy hyvänä jääkaapissa 2–3 päivää.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »