Ranskalainen jouluhalko (Bûche de noël)
1 h 35 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
5 minRanskalainen jouluhalko on perinteinen joulukakku, joka valmistetaan suklaisesta kääretortusta. Tämä herkku taltuttaa varmasti kovemmankin makeannälän!
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.7.2005

Ranskalainen jouluhalko (Bûche de noël)
Reseptin ainekset (20 palaa)
Pohja
- 3 kplmunaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 2 kplkeltuaista
- 1 dltomusokeria
- 1 1/4 dlkevytmaitoa
- 1 tlvanilliinisokeria
- 125 gvoita
- 100 gtummaa suklaata
- 1/2 dlkuohukermaa
Kuorrutus
- 175 gvoita
- 2 kplkeltuaista
- 1 1/2 dltomusokeria
- 2 rklkaakaojauhetta
- 1 rklrommia
- 1 rklkahvijuomaa
Ranskalainen jouluhalko valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon.
- Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä noin 5 minuuttia. Kumoa valmis levy pyyhkeelle ja valmista täyte.
- Sekoita kattilassa keltuaiset, tomusokeri ja maito. Nosta kattila liedelle ja keitä seosta, kunnes se sakenee. Sekoita koko ajan. Nosta seos syrjään jäähtymään ja lisää sitten vanilliinisokeri.
- Vaahdota voi. Lisää hyvin jäähtynyt vaniljakiisseli voihin pienissä erissä.
- Paloittele suklaa ja sulata se kerman kanssa kattilassa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten voi-vaniljakiisseliseokseen. Nosta täyte jääkaappiin jäähtymään tunniksi ja valmista sillä aikaa kuorrutus.
- Vatkaa voi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi.
- Kokoa halko. Levitä täyte pohjalevylle ja rullaa levy napakaksi kääretortuksi. Kuorruta halko joko pursottamalla kuorrutusta tai levittämällä se veitsellä. Nosta halko jääkaappiin tai viileään paikkaan.
- Kun kuorrutus on jähmettynyt, suojaa halko käärimällä se esimerkiksi voipaperiin.
- Koristele halko tarjolle marsipaanilla ja mantelilastuilla tai makeisilla, kuten kuvassa.
Vinkki!
Kurkkaa myös sivustomme suosituimman jouluhalon resepti!

Jouluhalko – joulun kaunein jälkiruoka
Kotivinkki

Glögikakku – mehevä jouluherkku
Kotivinkki

Jouluinen maustekakku – leivo yksi iso tai monta pientä kakkua
Maku

Glögijuustokakku – täydellinen kakku joulun herkkuhetkiin
Maku

Mustikka-valkosuklaakakku
Maku

Piparinen juustokakku
Maku

Jouluinen brita-kakku
Kotivinkki

Taateli-suklaakakku – unelmaherkku, joka lumoaa vastustamattomalla makumaailmallaan
Maku