Maku

Ranskalainen jouluhalko (Bûche de noël)

1 h 35 min
4.25
1

Ranskalainen jouluhalko on perinteinen joulukakku, joka valmistetaan suklaisesta kääretortusta. Tämä herkku taltuttaa varmasti kovemmankin makeannälän!
Tulosta
Kuvat Elina Himanen

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dltomusokeria
  • 1 1/4 dlkevytmaitoa
  • 1 tlvanilliinisokeria
  • 125 gvoita
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1/2 dlkuohukermaa

Kuorrutus

  • 175 gvoita
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklrommia
  • 1 rklkahvijuomaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN5 min

Ranskalainen jouluhalko valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon.
  3. Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä noin 5 minuuttia. Kumoa valmis levy pyyhkeelle ja valmista täyte.
  4. Sekoita kattilassa keltuaiset, tomusokeri ja maito. Nosta kattila liedelle ja keitä seosta, kunnes se sakenee. Sekoita koko ajan. Nosta seos syrjään jäähtymään ja lisää sitten vanilliinisokeri.
  5. Vaahdota voi. Lisää hyvin jäähtynyt vaniljakiisseli voihin pienissä erissä.
  6. Paloittele suklaa ja sulata se kerman kanssa kattilassa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten voi-vaniljakiisseliseokseen. Nosta täyte jääkaappiin jäähtymään tunniksi ja valmista sillä aikaa kuorrutus.
  7. Vatkaa voi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi.
  8. Kokoa halko. Levitä täyte pohjalevylle ja rullaa levy napakaksi kääretortuksi. Kuorruta halko joko pursottamalla kuorrutusta tai levittämällä se veitsellä. Nosta halko jääkaappiin tai viileään paikkaan.
  9. Kun kuorrutus on jähmettynyt, suojaa halko käärimällä se esimerkiksi voipaperiin.
  10. Koristele halko tarjolle marsipaanilla ja mantelilastuilla tai makeisilla, kuten kuvassa.

Vinkki!

Kurkkaa myös sivustomme suosituimman jouluhalon resepti!

MITÄ PIDIT?
4.25