Vihreä kuula -kääretorttu – kierrä herkkurullaan kermaista päärynätäytettä ja lempimarmeladien makua
Gluteeniton
3 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 30 min
Vihreä kuula -kääretorttu on joulun hauskin leivonnainen. Marmeladikarkit kiertyvät kääretortun väliin sulatettuna levynä yhdessä kermaisen päärynätäytteen kanssa. Voit myös oikaista ja käyttää valmista vihreää päärynämarmeladia.

Reseptin ainekset 20 annosta
Kääretorttulevy
4munaa
1½ dlsokeria
1½ dlperunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Marmeladilevy
20 vihreää kuulaa
1 dl vettä
(vihreää elintarvikeväriä)
Päärynätäyte
1–2 päärynää (2 dl raastetta)
1½ dlkuohu- tai vispikermaa
200 gvaniljarahkaa
1 tlvaniljasokeria
½ tljauhettua inkivääriä
Vihreä kuula -kääretorttu leivotaan näin:
- Valmista marmeladilevy. Raasta vihreät kuulat raastimen karkealla terällä. Pane raaste ja vesi kattilaan. Lisää halutessasi tippa elintarvike väriä.
- Kuumenna sekoittaen, kunnes marmeladiraaste on liuennut täysin. Kaada seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle isolle tarjottimelle tai pellille niin, että saat kääretorttupohjan kokoisen levyn. Anna jäähtyä ja hyytyä huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paperi ja jäähdytä.
- Kumoa marmeladilevy leivinpaperin avulla torttulevylle. Irrota paperi varovasti.
- Kuori päärynät ja raasta karkeaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka, päärynäraaste, vaniljasokeri ja inkivääri. Levitä täyte marmeladilevyn päälle.
- Kääri kääretorttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja siirrä jääkappiin puoleksi tunniksi tekeytymään. Leikkaa kääretorttu paloiksi.
Katso myös kuinka valmistuu herkullinen suklainen jouluhalko!