Maku

Vihreä kuula -kääretorttu – kierrä herkkurullaan kermaista päärynätäytettä ja lempimarmeladien makua

3 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 30 min
Vihreä kuula -kääretorttu on joulun hauskin leivonnainen. Marmeladikarkit kiertyvät kääretortun väliin sulatettuna levynä yhdessä kermaisen päärynätäytteen kanssa. Voit myös oikaista ja käyttää valmista vihreää päärynämarmeladia.
GL
1.3
1
Julkaistu: 14.12.2021


Ainekset (20 annosta)

Kääretorttulevy

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1½ dlperunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Marmeladilevy

  • 20 vihreää kuulaa
  • 1 dl vettä
  • (vihreää elintarvikeväriä)

Päärynätäyte

  • 1–2 päärynää (2 dl raastetta)
  • 1½ dlkuohu- tai vispikermaa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ tljauhettua inkivääriä
Tulosta

Vihreä kuula -kääretorttu leivotaan näin:

  1. Valmista marmeladilevy. Raasta vihreät kuulat raastimen karkealla terällä. Pane raaste ja vesi kattilaan. Lisää halutessasi tippa elintarvike väriä.
  2. Kuumenna sekoittaen, kunnes marmeladiraaste on liuennut täysin. Kaada seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle isolle tarjottimelle tai pellille niin, että saat kääretorttupohjan kokoisen levyn. Anna jäähtyä ja hyytyä huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paperi ja jäähdytä.
  5. Kumoa marmeladilevy leivinpaperin avulla torttulevylle. Irrota paperi varovasti.
  6. Kuori päärynät ja raasta karkeaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka, päärynäraaste, vaniljasokeri ja inkivääri. Levitä täyte marmeladilevyn päälle.
  7. Kääri kääretorttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja siirrä jääkappiin puoleksi tunniksi tekeytymään. Leikkaa kääretorttu paloiksi.
1 kommentti