Kotivinkki

Lumivalkoista ja rubiininpunaista! Granaattiomenakääretorttu hurmaa pehmeällä täytteellään ja kauneudellaan

1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Raikas granaattiomenakääretorttu syntyy granaattiomenasta ja valkosuklaasta. Täytteessä hurmaa kermainen mascarpone. Valitse kaupasta hedelmä, jonka pinta kiiltää hieman – silloin se on parhaimmillaan.
0
0
Julkaistu: 15.12.2020


Ainekset (15 annosta)

Kääretorttupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 100 gvalkosuklaata
  • 250 gmascarpone-tuorejuustoa
  • 1granaattiomena
  • ½ dltomusokeria

Pinnalle

  • 50 gvalkosuklaata
  • 2 rklgranaattiomenan siemeniä
  • 2 rkl tomusokeria
  • mintunlehtiä
Tulosta

Granaattiomenakääretorttu valmistetaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi pohjasta ja jätä se tortun päälle, kunnes pohja on jäähtynyt.
  4. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaa huoneenlämpöiseen mascarponeen. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Lisää siemenet täytteen joukkoon. Mausta tomusokerilla.
  5. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Rullaa torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Laita jää - kaappiin tekeytymään vähintään tunniksi tai yön yli.
  6. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuta lusikalla raitoja kääretortun päälle. Siivilöi valmiin kääretortun päälle tomusokeria. Koristele granaattiomenan siemenillä ja mintunlehdillä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta suosittu Annin uunissa -leivontakirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »