Kotivinkki

Koivuhalko on joulun hauskin kakku – ja herkku on helppo leipoa!

3 h 40 min
3.5
25

Koivuhalko leivotaan kuten kääretorttu ja täytetään omenahillolla ja tuorejuustolla. Upea kaarna on valkosuklaata.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlomenahilloa
  • 75 g voita ( huoneenlämpöisenä)
  • 1 rs (200 g)tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 2–3 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Kuorrutus

  • 250 g valkosuklaata
  • 2 rklmaustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 20 gtummaa suklaata

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h
MITÄ PIDIT?
3.5