Kotivinkki

Koivuhalko on joulun hauskin kakku – ja herkku on helppo leipoa!

3 h 40 min
3.4
24

Koivuhalko on joulun hauskin kakku – ja herkku on helppo leipoa!

Koivuhalko leivotaan kuten kääretorttu ja täytetään omenahillolla ja tuorejuustolla. Upea kaarna on valkosuklaata.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlomenahilloa
  • 75 g voita ( huoneenlämpöisenä)
  • 1 rs (200 g)tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 2–3 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Kuorrutus

  • 250 g valkosuklaata
  • 2 rklmaustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 20 gtummaa suklaata

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Näin syntyy koivuhalkokakku:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Pyöräytä taikina sekaisin varovasti nostellen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Levitä puhdas leivinliina pöydälle ja sen päälle leivinpaperi. Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle ja poista toinen leivinpaperi varovasti.

Levitä pohjalle heti sen jäähdyttyä hyvin ohut kerros tanakkaa omenahilloa (jossa ei mielellään ole paloja, niin kääriminen onistuu paremmin). Vatkaa loppu hillo ja muut täytteen huoneenlämpöiset aineet tasaiseksi. Levitä täyte pohjalle.

Kääri torttu leivinliinan ja leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunasta. Jätä leivinpaperi tortun päälle ja rullaa myös päät kiinni. Käännä tortun sauma alapuolelle. Nosta kylmään pariksi tunniksi.

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää kulhoon loppuvaiheessa tuorejuusto ja käytä vielä hetki mikrossa ennen kuin sekoitat suklaan ja tuorejuuston keskenään. Levitä kuorrutus veistä apuna käyttäen tortun päälle mielellään pitkin vedoin. Anna kovettua ennen koristelua.

Koristelua varten sulata tumma suklaa mikrossa valkosuklaan tavoin. Tee ohuella siveltimellä tai tikulla halkoon koivun rungon tummia kuvioita. Anna kovettua ennen tarjoamista. Koivuhalkokakku on valmis.

Vink vink Voit tehdä kuorrutteen vain pelkällä valkosuklaalla, mutta leikattaessa se lohkeilee herkästi. Valkosuklaan ja tuorejuuston seos ei kovetu yhtä kovaksi, mutta sen verran kuitenkin, että sen päälle voi maalata tummalla suklaalla.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä