


Mille feuille – tuhatlehtinen kätkee sisäänsä kerroksittain lehtevää taikinaa, vadelmia ja kermaista vaahtoa
1 h 15 min
Mille feuille eli tuhatlehtinen on ranskalainen klassikkoleivonnainen. Nimi viittaa lehtevään taikinaan ja useisiin kerroksiin. Kokoa herkku juuri ennen tarjollepanoa. Tämä kakku ei odottele vieraita vaan vieraat kakkua!
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2
lehtitaikinalevyä (500 g:n paketissa on 8 levyä)
Täyte
3 dl
kuohukermaa
1 prk (250 g)
mascarponejuustoa
½–1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
tuoreita vadelmia (tai ½ dl vadelmamarmeladia )
50 g
valkosuklaata
Kuorrutus
2 dl
tomusokeria
2 tl
ruusuvettä
pari tippaa
punaista geeliväriä
Päälle
pakastekuivattuja vadelmia
kuivattuja ruusuja (saatavilla teekaupoista)
Mille feuille – ohje:
- Kauli sulaneet taikinalevyt noin 12 × 24 cm kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt leivinpaperoidulle uunipellille ja peitä levyt toisella leivinpaperilla. Aseta päällimmäisen paperin päälle painoksi veitset molempiin päihin. Paperi auttaa leivonnaisia kohoamaan tasaisesti.
- Paista 225 asteessa noin 12–14 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä.
- Vatkaa kerma sokereiden kanssa paksuksi vaahdoksi. Notkista mascarpone kulhossa, lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää halutessasi täytteeseen tuoreita vadelmia tai vadelmamarmeladia ja rouhittua valkosuklaata. Voit jättää vadelmat kokonaisina väleihin.
- Sekoita tomusokerin joukkoon ruusuvesi ja tee sopivan paksuinen tahna. Värjää vaaleanpunaiseksi.
- Halkaise molemmat levyt pituussuunnassa. Levitä vaahtoa levyjen väliin. Levitä kuorrutus kannen päälle ja koristele vadelmilla ja kuivatuilla ruusuilla. Anna kuorrutuksen kovettua hetki ja laita mille feuille tarjolle .
Katso myös kuinka valmistuu herkullinen suklainen jouluhalko!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat