Mille feuille – tuhatlehtinen kätkee sisäänsä kerroksittain lehtevää taikinaa, vadelmia ja kermaista vaahtoa
1 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h 15 minPassiivinen
Mille feuille eli tuhatlehtinen on ranskalainen klassikkoleivonnainen. Nimi viittaa lehtevään taikinaan ja useisiin kerroksiin. Kokoa herkku juuri ennen tarjollepanoa. Tämä kakku ei odottele vieraita vaan vieraat kakkua!
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.11.2020

Mille feuille – tuhatlehtinen kätkee sisäänsä kerroksittain lehtevää taikinaa, vadelmia ja kermaista vaahtoa
Ainekset (8–10 annosta )
- 2lehtitaikinalevyä (500 g:n paketissa on 8 levyä)
Täyte
- 3 dlkuohukermaa
- 1 prk (250 g)mascarponejuustoa
- ½–1 dl sokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 dltuoreita vadelmia (tai ½ dl vadelmamarmeladia )
- 50 gvalkosuklaata
Kuorrutus
- 2 dltomusokeria
- 2 tlruusuvettä
- pari tippaapunaista geeliväriä
Päälle
- pakastekuivattuja vadelmia
- kuivattuja ruusuja (saatavilla teekaupoista)
Mille feuille leivotaan näin
- Kauli sulaneet taikinalevyt noin 12 × 24 cm kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt leivinpaperoidulle uunipellille ja peitä levyt toisella leivinpaperilla. Aseta päällimmäisen paperin päälle painoksi veitset molempiin päihin. Paperi auttaa leivonnaisia kohoamaan tasaisesti.
- Paista 225 asteessa noin 12–14 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä.
- Vatkaa kerma sokereiden kanssa paksuksi vaahdoksi. Notkista mascarpone kulhossa, lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää halutessasi täytteeseen tuoreita vadelmia tai vadelmamarmeladia ja rouhittua valkosuklaata. Voit jättää vadelmat kokonaisina väleihin.
- Sekoita tomusokerin joukkoon ruusuvesi ja tee sopivan paksuinen tahna. Värjää vaaleanpunaiseksi.
- Halkaise molemmat levyt pituussuunnassa. Levitä vaahtoa levyjen väliin. Levitä kuorrutus kannen päälle ja koristele vadelmilla ja kuivatuilla ruusuilla. Anna kuorrutuksen kovettua hetki ja laita mille feuille tarjolle.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0