Kinkun kuorrutus viimeistelee joulupöydän suosikkiherkun – tarvitset vain sinappia, korppujauhoja ja neilikoita

Reseptin ainekset (1 annos)
Kinkun kuorrutus
- 2 dlsinappia
- 1 dlkorppujauhoja
- 3 rklneilikkaa (kokonaisia)
Kinkun kuorrutus – ohje:
- Irrota vähän jäähtyneestä kinkusta kamara. Ohenna halutessasi silavakerrosta.
- Sivele pintaan kinkun kuorrute sinapista ja ripottele päälle korppujauhoja.
- Vedä veitsellä kinkun pintaan ruudukko ja viimeistele kinkun kuorrute työntämällä neilikka jokaisen ruudun keskelle.
- Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kinkun kuorrutus on saanut väriä.
Kinkun kuorrutus on paistourakan viimeinen silaus
Joulukinkun paistaminen on monessa perheessä yksi joulun herkullisimpia traditioita. Ja kun tämä yksi joulupöydän tärkeimmistä herkuista halutaan valmistaa ihan viimeisen päälle, kannattaa panostaa kinkun kuorrutukseen.
Kun tavoitteena on tehdä uunissa paiston loppumetreillä perinteinen sinapista, korppujauhoista ja neilikoista koostuva kinkun kuorrutus, lämpötilan on oltava riittävän korkea. Koska kinkku on jo tässä vaiheessa kypsä, korkea lämpötila ja lyhyt paistoaika varmistavat, että kinkun kuorrute saa kauniin kullanruskean värinsä.
Vaikka kinkun kuorruttaminen on sinänsä helppoa, kannattaa olla tarkkana ettei koko paistourakka mene viime hetkillä mönkään. Kinkun kuorrutus sinappeineen ja korppujauhoineen voi palaa korkeassa lämpötilassa, jos unohdat kinkun uuniin liian pitkäksi ajaksi.
Auttoiko laatimamme kinkun kuorrutusohje? Katso myös muut ohjeet!
- Pähkinäkuorrutettu kinkku ja saksanpähkinäkuorrutettu joulukinkku tuovat rapsakkaa vaihtelua joulupöytään!
- Oransseilla sitrushedelmänviipaleilla kuorrutettu klementiinikinkku on taatusti näyttävä valinta.
- Mole-kinkku kuorrutetaan lempeäntulisella meksikolaistahnalla, jonka salaisuus on tumma suklaa.
- Kinkun kuorrutus on toki tärkeä osa jouluaterian onnistumista, mutta niin on myös varsinainen kinkun paistaminen, joka tuntuu olevan monen mielestä varsinaista ruoanlaiton taidetta. Katso kuinka onnistuu konstailematon perinteinen joulukinkku.
- Muista myös joulukinkun kastike, joka valmistuu näppärästi kinkun liemestä. Tai valitse jälkimarinoitu kinkku, joka ei kastiketta edes tarvitse.
- Kaipaatko joulupöytääsi hieman uudenlaisia makuvivahteita? Pieneen kinkunhimoon sopii oivasti parin kilon kokoinen ja vaahterasiirappikuorrutuksella viimeistelty viskiglaseerattu kinkkurulla.
- Omena-sinappikinkku on puolestaan pienen perheen kinkku, joka saa limppumuruista rapean ja maukkaan pinnan.
- Onko haaveissasi paistaa joulupöydän mehevin kinkku vai perinteinen sinappihunnutettu joulukinkku? Kurkkaa myös kohta kohdalta etenevä ohje aina sulatuksesta kinkun paistoon tai kokeile valmistaa vakuumikypsennetty kinkku!
- Potkallinen vai juhlakinkku? Tuoresuolattu vai harmaasuolattu joulukinkku? Katso vinkit ja valitse sopiva kinkku joulun juhlapöytään!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.








