Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kinkun kuorrutus viimeistelee joulupöydän suosikkiherkun – tarvitset vain sinappia, korppujauhoja ja neilikoita

15 min

Kinkun kuorrutus tehdään perinteiseen tapaan sinapilla, korppujauhoilla ja neilikoilla. Nopea kuorrute viimeistelee kinkun joulupöytään. Katso myös videolta ohjeet kinkun kuorruttamiseen ja paistoon!

31.10.2018
Reseptin ainekset
1 annos
Kinkun kuorrutus
2 dl
sinappia
1 dl
korppujauhoja
3 rkl
neilikkaa (kokonaisia)

Kinkun kuorrutus – ohje:

  1. Irrota vähän jäähtyneestä kinkusta kamara. Ohenna halutessasi silavakerrosta.
  2. Sivele pintaan kinkun kuorrute sinapista ja ripottele päälle korppujauhoja.
  3. Vedä veitsellä kinkun pintaan ruudukko ja viimeistele kinkun kuorrute työntämällä neilikka jokaisen ruudun keskelle.
  4. Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kinkun kuorrutus on saanut väriä.

Kinkun kuorrutus on paistourakan viimeinen silaus

Joulukinkun paistaminen on monessa perheessä yksi joulun herkullisimpia traditioita. Ja kun tämä yksi joulupöydän tärkeimmistä herkuista halutaan valmistaa ihan viimeisen päälle, kannattaa panostaa kinkun kuorrutukseen.

Kun tavoitteena on tehdä uunissa paiston loppumetreillä perinteinen sinapista, korppujauhoista ja neilikoista koostuva kinkun kuorrutus, lämpötilan on oltava riittävän korkea. Koska kinkku on jo tässä vaiheessa kypsä, korkea lämpötila ja lyhyt paistoaika varmistavat, että kinkun kuorrute saa kauniin kullanruskean värinsä.

Vaikka kinkun kuorruttaminen on sinänsä helppoa, kannattaa olla tarkkana ettei koko paistourakka mene viime hetkillä mönkään. Kinkun kuorrutus sinappeineen ja korppujauhoineen voi palaa korkeassa lämpötilassa, jos unohdat kinkun uuniin liian pitkäksi ajaksi.

Auttoiko laatimamme kinkun kuorrutusohje? Katso myös muut reseptit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt