Maku

Klementiinikinkku

10 h 20 min
5
0

Klementiinikinkku

GL
MA
MU
0
5
Jos joulupöytäsi kaipaa kaunistajaa, on oransseilla klementiiniviipaleilla kuorrutettu kinkku ykkösvalinta! Testaa tätä perinteisen joulukinkun modernia haastajaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 4000 gkinkkua (1 luuton, tuoresuolattu joulukinkku)

Koristelu

  • 5 kplklementiiniä
  • 2 tlneilikoita (kokonaisia)
  • 8 kpltähtianista

Lisäksi

  • kinkun paistopussi, lihalämpömittari

Tee näin

10 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 h

Siirrä kinkku jääkaapista huoneenlämpöön noin 6 tuntia ennen paistamista.

Nosta kinkku paistopussiin kamarapuoli ylöspäin. Työnnä pussin läpi kinkkuun paistomittari ja siirrä kinkku uunipellille.

Laita pelti 125-asteiseen uuniin ja paista kinkkua noin neljä tuntia, tai kunnes kinkun sisälämpö on 75 astetta.

Ota kinkku uunista ja levitä päälle pala foliota. Anna vetäytyä puoli tuntia.

Poista kinkusta veitsen avulla kamara ja ohenna halutessasi rasvakerrosta. 

Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleita kinkun päälle. Voit kiinnittää ne tarvittaessa neilikoilla. Laita myös tähtianiksia kinkun koristeeksi.

Kuumenna uuni 225-asteeseen ja nosta kinkku hetkeksi uuniin, kunnes klementiinit saavat hiukan väriä.

Vinkki!

Tuoresuolattu kinkku on tuoretuote, joka tulee paistaa mahdollisimman pian ostamisen jälkeen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä