


Klementiinikinkku
10 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 h 0 min
Jos joulupöytäsi kaipaa kaunistajaa, on oransseilla klementiiniviipaleilla kuorrutettu kinkku ykkösvalinta! Testaa tätä perinteisen joulukinkun modernia haastajaa.
Reseptin ainekset
12 annosta
4 kg
kinkkua (1 luuton, tuoresuolattu joulukinkku)
Koristelu
5
klementiiniä
2 tl
neilikoita (kokonaisia)
8
tähtianista
Lisäksi
kinkun paistopussi
lihalämpömittari
Klementiinikinkku – ohje:
- Siirrä kinkku jääkaapista huoneenlämpöön noin 6 tuntia ennen paistamista.
- Nosta kinkku paistopussiin kamarapuoli ylöspäin. Työnnä pussin läpi kinkkuun paistomittari ja siirrä kinkku uunipellille.
- Laita pelti 125-asteiseen uuniin ja paista kinkkua noin neljä tuntia, tai kunnes kinkun sisälämpö on 75 astetta.
- Ota kinkku uunista ja levitä päälle pala foliota. Anna vetäytyä puoli tuntia.
- Poista kinkusta veitsen avulla kamara ja ohenna halutessasi rasvakerrosta.
- Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleita kinkun päälle. Voit kiinnittää ne tarvittaessa neilikoilla. Laita myös tähtianiksia kinkun koristeeksi.
- Kuumenna uuni 225-asteeseen ja nosta kinkku hetkeksi uuniin, kunnes klementiinit saavat hiukan väriä.
Tuoresuolattu kinkku on tuoretuote, joka tulee paistaa mahdollisimman pian ostamisen jälkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat