Sinappihunnutettu joulukinkku
120 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
120 h Perinteisen harmaasuolatun potkallisen joulukinkun valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta aikaa siihen pitää varata reilusti. Tällä ohjeella onnistut!
MA
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 4.2.2016

Sinappihunnutettu joulukinkku
Reseptin ainekset (30 annosta)
- noin 8–12 kgkinkkua (harmaasuolattu potkallinen joulukinkku)
Kuorrutus
- 2 dlsinappia (maidoton ja munaton)
- 1 dlkorppujauhoja
- 60neilikkaa (kokonaista)
Lisäksi
- lihalämpömittari
Sinappihunnutettu joulukinkku – ohje:
- Siirrä kinkku pakastimesta jääkaappiin sulamaan 5 vuorokautta ennen paistamista. Neljäntenä päivänä nosta kinkku huoneenlämpöön ja työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan siten, että se ei kosketa luuta. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta ennen kinkun paistamista. Tähän menee aikaa 12–24 tuntia, kinkun koosta riippuen.
- Kuivaa kinkku talouspaperilla. Jos kinkun ympärillä on verkko, jätä se paikoilleen.
- Laita uuniritilä uunipannun päälle ja nosta kinkku ritilälle kamara- eli nahkapuoli ylöspäin. Kaada pannulle pari desiä vettä, niin kinkusta valuva rasva ei pala uunipannuun kiinni. Lisää vettä paistamisen aikana, jos se haihtuu liiaksi.
- Nosta kinkku 100-asteiseen uuniin. Paistoaika on noin 1,5 tuntia lihakiloa kohden.
- Kun haluat kinkusta mehevän, ota se uunista, kun mittari näyttää 74 astetta. Jos taas haluat kinkusta murean ja ylikypsän, ota se uunista, kun mittari näyttää 80 astetta.
- Kääri kinkun ympärille foliota ja anna sen vetäytyä rauhassa vähintään puoli tuntia ennen kuin poistat lämpömittarin ja mahdollisen verkon.
- Jos haluat käyttää paistoliemen kastikkeen tekoon, ota se talteen. Jäähtyneestä, jääkaappikylmästä paistoliemestä on helppo poistaa pinnalle hyytynyt rasva.
- Poista veitsen avulla kamara ja ylimääräinen rasva kinkun ollessa vielä lämmin. Kylmästäkin kinkusta kamaran poistaminen on mahdollista terävällä veitsellä.
- Sivele kinkun päälle sinappia ja ripottele päälle korppujauhoja. Piirrä päälle ristikko esim. veitsellä ja työnnä jokaisen neliön keskelle pari kolme neilikkaa.
- Nosta kinkku nyt 250-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Tarkkaile kinkkua, ja nosta se uunista heti kun se on ruskistunut riittävästi. Säilytä sinappihunnutettu joulukinkku jäähtyneenä jääkaappilämpötilassa.