Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-sinappikinkku

2 h 30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 20 min

Omena-sinappikinkku on pienen perheen kinkku, joka saa limppumuruista rapean ja maukkaan pinnan.

2.12.2010
Reseptin ainekset
1 kpl
1,5 kg
kinkkua
1 dl
omenasosetta
2 rkl
sinappia (Turun maalaissinappi)
1 kpl
keltuaista
3 dl
korppujauhoja (tai limppumurua)

Omena-sinappikinkku – ohje:

  1. Sulata pakastettu kinkku jääkaapissa (1 vrk). Nosta kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Poista kinkku pakkauksesta, ja nosta se uuniritilälle uunipannun päälle. Kaada uunipannuun vettä, jotta kinkku pysyy mehevänä paistamisen aikana, eikä paistoliemi pala kiinni pannuun. Jos lihassa ei ole paistovahtia, työnnä paistolämpömittari kinkun kylkeen niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle kinkkua.
  3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti 20 minuuttia lihakiloa kohden, kunnes lämpömittari näyttää 78–80 astetta tai paistovahti ponnahtaa ylös.
  4. Kääri kinkku folioon, ja anna sen jäähtyä. Säilytä jääkaapissa kuorrutushetkeen saakka.
  5. Poista verkko ja mahdollinen nahka kinkun päältä.
  6. Sekoita omenasose, sinappi ja keltuainen keskenään ja levitä kinkun pintaan. Taputtele kinkun pintaan limppumurut.
  7. Kuorruta omena-sinappikinkkua 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt