4(4)
Pähkinäkuorrutettu kinkku tuo vaihtelua joulupöytään – kurkkaa rapsakka resepti!
Gluteeniton
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h
Pähkinäkuorrutetussa kinkussa on näyttävä kuorrutus. Tässä kinkun kuorrutus sinulle, joka haluat vaihtelua perinteiseen sinappikuorrutukseen. Katso myös videolta, kuinka joulukinkku paistetaan.
5.12.2011
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 annosta
Pähkinäkuorrutettu kinkku
6 kgkinkkua (potkallinen)
3 dlsinappia
2 dlcashewpähkinöitä (rouhittuna)
2 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
1 dlmakadamiapähkinöitä (rouhittuna)

Pähkinäkuorrutettu kinkku – ohje:

  1. Ota kinkku huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Kinkun sisälämpö saisi olla noin 10 astetta uuniin pantaessa.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Tarkista, että paistopussi kestää tämän lämmön. Työnnä kinkun paksuimpaan kohtaan paistomittari. Pane kinkku paistopussiin ja uunipannulle. Siirrä uuniin.
  3. Laske uunin lämpötila 15 minuutin kuluttua 100 asteeseen. Kypsennä kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75 °C. Varaa paistoaikaa noin tunti kiloa kohti.
  4. Poista hieman jäähtyneen kinkun verkko ja kamarapinta. Voitele kinkku sinapilla. Painele päälle pähkinöitä kokonaisina tai rouhittuina. Kuorruta pähkinäkinkku nopeasti 220 asteisessa uunissa.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.