Maku

Pähkinäkuorrutettu kinkku tuo vaihtelua joulupöytään – kurkkaa rapsakka resepti!

8 h 30 min
GL
4
0

Pähkinäkuorrutetussa kinkussa on näyttävä kuorrutus. Tässä kinkun kuorrutus sinulle, joka haluat vaihtelua perinteiseen sinappikuorrutukseen. Katso myös videolta, kuinka joulukinkku paistetaan.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (16 annosta)

Pähkinäkuorrutettu kinkku

  • 6 kgkinkkua (potkallinen)
  • 3 dlsinappia
  • 2 dlcashewpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dlmakadamiapähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

8 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN8 h

Pähkinäkuorrutettu kinkku valmistuu näin:

  1. Ota kinkku huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Kinkun sisälämpö saisi olla noin 10 astetta uuniin pantaessa.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Tarkista, että paistopussi kestää tämän lämmön. Työnnä kinkun paksuimpaan kohtaan paistomittari. Pane kinkku paistopussiin ja uunipannulle. Siirrä uuniin.
  3. Laske uunin lämpötila 15 minuutin kuluttua 100 asteeseen. Kypsennä kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75 °C. Varaa paistoaikaa noin tunti kiloa kohti.
  4. Poista hieman jäähtyneen kinkun verkko ja kamarapinta. Voitele kinkku sinapilla. Painele päälle pähkinöitä kokonaisina tai rouhittuina. Kuorruta pähkinäkinkku nopeasti 220 asteisessa uunissa.

MITÄ PIDIT?
4